Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα της Γλαύκης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα της Γλαύκης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα της Γλαύκης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις εργασίες κατασκευής του ταμιευτήρα στη Γλαύκη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Το έργο προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αφορά στην κατασκευή ενός ταμιευτήρα Ο ταμιευτήρας στη Γλαύκη καταλαμβάνει έκταση 270 στρεμμάτων και θα αποθηκεύει 900.000 κυβικά μέτρα νερού.
Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή μικρής λίμνης με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο θα αρδεύσει 5.500 στρέμματα υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και το ποσοστό υλοποίησης είναι στο 50%.

Ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του σημείωσε τα εξής: «Το νερό είναι η ζωογόνος δύναμη του πλανήτη. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Στόχος μας είναι μία ολοκληρωμένη πολιτική με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη προκειμένου να προλάβουμε περιβαλλοντικά προβλήματα, που μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, στηρίζοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Στο έργο μαζί με τον κ. Αγοραστό παρευρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Κιλελέρ Γιώργος Νασιακόπουλος, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Χρήστος Λυτροκάπης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΓΛΑΥΚΗ (3)ΓΛΑΥΚΗ (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα Υποθαλάσσια Μουσεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη… - https://t.co/9hf8GCUxgW -

  • Πρόστιμο σε υπάλληλο καταστήματος για μη χρήση μάσκας - https://t.co/Zn61FLi4kB -

  • Στη ΜΕΘ Βόλου κατέληξε Βρετανός τουρίστας από την Σκιάθο - https://t.co/o5lsInVhdl -

"Αλιεύοντας" την είδηση