Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο
Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο

Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο

Εμπλουτισμένη με νέα έργα και πλαισιωμένη με χαρακτηριστικές της εικαστικής της διαδρομής δημιουργίες παρατείνεται από 7 Απριλίου έως τις 31 Μαϊου 2023 η έκθεση  ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Χώρο Τέχνης δ. (Χατζηαργύρη 4 – ) στον Βόλο.

Η έκθεση έργων της Αγγελικής Παπαγεωργίου με τίτλο «Συναισθηματικές Πραγματώσεις» έτυχε της μεγάλης αποδοχής και προσέγγισης του φιλότεχνου κοινού με πλήθος επισκέψεων καθώς και οργανωμένων ξεναγήσεων.

Η έκθεση στο Χώρο Τέχνης δ. περιλαμβάνει νέα έργα λόγω της πώλησης δημιουργιών της Αγγελικής Παπαγεωργίου και της προκαθορισμένης παράδοσής τους.

Πρόκειται για έργα αφηρημένης (abstrait) τέχνης όπου κυριαρχεί η χαρακτηριστική ένταση της καλλιτέχνιδος σε χρώμα και σύνθεση δημιουργούν ένα εικαστικό με τη συνύπαρξη έμπνευσης και αποτύπωσης σε δημιουργίες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Η Αγγελική Παπαγεωργίου ζει και δημιουργεί στο Βόλο με την παράλληλη διεύθυνση Εργαστηρίου Σχεδίου και Ζωγραφικής όπου  διδάσκει. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (2000 – 2004).

Παρουσίασε για πρώτη φορά σε ατομική έκθεση τη δουλειά της το 2005 στο Μεταξουργείο στη έα Ιωνία .

Ακολούθησαν οι εκθέσεις 2012 στη Gallery Opus στη Λευκωσία στην Κύπρο και στην Αθήνα στην Gallery Kaplanon 5 και το 2014 στην Αθήνα και πάλι στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Συμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις : 2008 Τεχνόπολης Αθήνα, 2009 Τεχνόπολης Αθήνα, 2013 Athens Art Gallery Αθήνα, 2020 Dipola Art Platform Κρήτη, 2020 « 4» delta art gallery -Βόλος, “Κρυπτόν” – Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας – Χαλκίδα, Galerie Sonia Monti – Paris, Παρίσι – , 2021 Galerie Azur Madrid, Μαδρίτη – Ισπανία, Technohoros Gallery Ιωάννινα, «Συγγενείς Διαφορετικότητες 5» δ. delta art gallery – Βόλος.

Για την εικαστική γραφή της Αγγελικής Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιστορικός Τέχνης Ελένη Ζυμαράκη – Τζώρτζη «…Ο καμβάς γίνεται η αφετηρία και το πεδίο για ενδιαφέρουσες συνυπάρξεις νέων υλικών και τεχνικών και η χειρονομία – ιεροτελεστική – μετουσιώνει το πνευματικό σε αισθητική εμπειρία μα και ευχαρίστηση και απόλαυση !

Τα χρώματα φωτεινά, λυρικά πάλλονται με το συναίσθημα…»

Η έκθεση «Συναισθηματικές Πραγματεύσεις» με έργα της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο θα λειτουργεί Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη , Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 14:30 . Κυριακή Δευτέρα κλειστά  ή με ραντεβού στο τηλ: 6078186878.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση