Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων
Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων

Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων

Η ΔΔΕ ς υποδέχτηκε πριν μερικές μέρες στα γραφεία στον Πύργο Άνθιμος στο Συγκρότημα Μουρτζούκου τον Δήμαρχο Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκο και τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εώργιο Παπανικολάου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνέχιση και η νέων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ
του Δήμου Μετεώρων και της ΔΔΕ ς σε εκπαιδευτικά θέματα και κυρίως σε θέματα Μαθητικού Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία της Μαγνησίας πρωτοπορούν στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών
Προγραμμάτων με αποτέλεσμα τη φιλοξενία εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης στην Μαγνησία.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι πέραν των προορισμών των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε περιοχές της Μαγνησίας οι επισκέψεις των Ευρωπαίων μαθητών στα Μετέωρα και την ευρύτερης περιοχή του Δήμου Μετεώρων είναι ιδιαίτερα συχνές.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αξιοποίηση του πολιτιστικού, ιστορικού
αλλά και ψυχαγωγικού κεφαλαίου των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και του Καστρακίου.

Στη συνέχεια τόνισε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δρ. Σωκράτη Σαβελίδη πως όλοι οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και ο ίδιος προσωπικά στέκονται αρωγοί στη φιλοξενία, στην μετάδοση ιστορικών γνώσεων αλλά και στη γνωριμία με τις παραδόσεις της περιοχής στους της Μαγνησίας καθώς και στους φιλοξενούμενους συμ τους από όλη την Ευρώπη.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος χάρισε μια εικόνα της Παναγίας «ν το Αμάραντον» Μ. Αγίου Μετεώρου καθώς και τα βιβλία: «Το Καστράκι των βράχων και των θρύλων» του Αθανασίου Δ. Τσαγκαρασούλη (2019) και «Η Καλαμπάκα μέσα από την ιστορία της», Εισηγήσεις-Πρακτικά Β' Ιστορικού Συνεδρίου Καλαμπάκας (2005) στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας   σηματοδοτώντας την συνέχιση και νέων πλαισίων συνεργασίας στην υπηρεσία της ς και του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση