Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων
Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων

Ανάπτυξη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δήμου Μετεώρων

Η ΔΔΕ Μαγνησίας υποδέχτηκε πριν μερικές μέρες στα γραφεία στον Πύργο Άνθιμος Γαζής στο Συγκρότημα τον Δήμαρχο Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκο και τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γεώργιο Παπανικολάου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνέχιση και η ανάπτυξη νέων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ
του Δήμου Μετεώρων και της ΔΔΕ Μαγνησίας σε εκπαιδευτικά θέματα και κυρίως σε θέματα Μαθητικού Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι τα της Μαγνησίας πρωτοπορούν στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών
Προγραμμάτων με αποτέλεσμα τη φιλοξενία εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της Ευρώπης στην Μαγνησία.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι πέραν των προορισμών των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε περιοχές της Μαγνησίας οι επισκέψεις των Ευρωπαίων μαθητών στα και την ευρύτερης περιοχή του Δήμου Μετεώρων είναι ιδιαίτερα συχνές.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αξιοποίηση του πολιτιστικού, ιστορικού
αλλά και ψυχαγωγικού κεφαλαίου των Μετεώρων, της Καλαμπάκας και του Καστρακίου.

Στη συνέχεια τόνισε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δρ. Σωκράτη Σαβελίδη πως όλοι οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και ο ίδιος προσωπικά στέκονται αρωγοί στη φιλοξενία, στην μετάδοση ιστορικών γνώσεων αλλά και στη γνωριμία με τις παραδόσεις της περιοχής στους μαθητές της Μαγνησίας καθώς και στους φιλοξενούμενους συμμαθητές τους από όλη την Ευρώπη.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος χάρισε μια εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» Μ. Αγίου Μετεώρου καθώς και τα βιβλία: «Το Καστράκι των βράχων και των θρύλων» του Αθανασίου Δ. Τσαγκαρασούλη (2019) και «Η Καλαμπάκα μέσα από την της», Εισηγήσεις-Πρακτικά Β’ Ιστορικού Συνεδρίου Καλαμπάκας (2005) στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας   σηματοδοτώντας την συνέχιση και ανάπτυξη νέων πλαισίων συνεργασίας στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση