Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Επιτυχίες μαθητών και μαθητριών του Βόλου στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι
Επιτυχίες μαθητών και μαθητριών του Βόλου στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Επιτυχίες μαθητών και μαθητριών του Βόλου στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Ολοκληρώθηκαν τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών, στο οποίο συμμετείχαν 674 μαθητές και μαθήτριες στα Ατομικά Πρωταθλήματα και 63 σχολεία στα Ομαδικά Πρωταθλήματα από όλη την Ελλάδα, με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές του Βόλου που συμμετείχαν σ’ αυτό.

Για τα Ομαδικά Πρωταθλήματα έγιναν 6 γύροι το Σάββατο 23 Απριλίου, όπου η νίκη έδινε 2 βαθμούς και η ισοπαλία 1 βαθμό.

Για τα Ατομικά Πρωταθλήματα έγιναν συνολικά 9 γύροι στις 24 και 25 Απριλίου (6 την Κυριακή και 3 τη Μ. Δευτέρα ), όπου η νίκη έδινε 1 βαθμό και η ισοπαλία 0,5 βαθμό.

Το Σάββατο, στο ομαδικό πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με τους Ψιλοβίκο Αντώνη, Ραφτόπουλο Εμμανουήλ, Αγραφιώτη Στυλιανό-Ιωάννη, Θώδη Ήλια-Γλυκερία και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει την 11η θέση, μία από τις καλύτερες θέσεις που έχει πάρει ποτέ σχολείο της Θεσσαλίας σε Πανελλήνιο επίπεδο στο σκάκι,  σε σύνολο 40 σχολείων, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς με μία μόλις ήττα σε 6 αγώνες και παλεύοντας μέχρι τον τελευταίο γύρο για μια θέση στην πρώτη εξάδα.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία στο ατομικό πρωτάθλημα σημείωσε ο μικρός Τσαρσιταλίδης Χρήστος (12ο Βόλου) στη Β’ Δημοτικού, ο οποίος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις ισοβάθμησε με 7 βαθμούς με το 2ο της βαθμολογίας, αλλά τελικά κατετάγη 4ος σε σύνολο 58 μαθητών-τριών, στη γενική κατάταξη μετά την άρση κριτηρίων στις ισοβαθμίες, μια θέση που ανάγεται στις κορυφαίες που έχουν πάρει ποτέ μαθητές του Βόλου σε Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι.

Μεγάλη επιτυχία και για τον Τσαρσιταλίδη Κωνσταντίνο (12ο Βόλου), που κατετάγη 6ος σε σύνολο 92 μαθητών-τριών, στη δυσκολότερη και πολυπληθέστερη κατηγορία των αγώνων, αυτή της ΣΤ’ Δημοτικού, με 6,5 βαθμούς, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ίσως ο καλύτερος Θεσσαλός σκακιστής αυτή τη στιγμή στις προεφηβικές ηλικίες. Στην ίδια κατηγορία σταθερός σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (13ο Βόλου) που κατετάγη 35ος με 5 βαθμούς, όπως και η Οικονομίδη Μαρία-Γαρυφαλλιά (20ο Βόλου), που κατετάγη 20η στα κορίτσια με 3 βαθμούς.

Επιτυχία και για την Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (13ο Βόλου), η οποία παίζοντας πολύ ώριμα και με μόλις 2 ήττες σε 9 αγώνες κατετάγη 6η σε σύνολο 23 μαθητριών στα κορίτσια της Δ’ Δημοτικού με 5 βαθμούς, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους πολύ ισχυρότερους θεωρητικά από αυτή. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή παρουσία στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση είχε η Βαγγέλα Εβίνα (8ο Βόλου) που κατετάγη 16η στα κορίτσια με 4 βαθμούς.

Πολύ καλή θέση κατέλαβαν επίσης οι Φωτιάδης Λάζαρος (Μουσικό Βόλου), ο οποίος στη δύσκολη κατηγορία της Α’ Γυμνασίου κατετάγη 12ος σε σύνολο 47 μαθητών-τριών με 5,5 βαθμούς, αποδεικνύοντας την συνεχόμενη ανοδική του πορεία στο σκακιστικό χώρο και Χατζίρη Αικατερίνη (Μουσικό Βόλου), η οποία παίζοντας δυνατά κατετάγη 7η στα κορίτσια με 4 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία αξίζουν συγχαρητήρια στον Αγραφιώτη Μάριο (9ο Βόλου), που παρόλο που την προηγούμενη ημέρα των αγώνων έσπασε το χέρι του, έσφιξε τα δόντια και αγωνιζόμενος με νάρθηκα κατέλαβε την 30η θέση με 4 βαθμούς.

Στην Α’ Δημοτικού πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο μικρός Βαγγέλας Φάνης (8ο Βόλου), ο οποίος κατετάγη 25ος σε σύνολο 60 μαθητών-τριών με 5 βαθμούς.

Στην Γ’ Δημοτικού ο Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης (13ο Βόλου) αν και ξεκίνησε το τουρνουά πολύ αγχωμένα, με ένα ντεμαράζ νικών από τον 5ο γύρο και μετά κατάφερε να συγκεντρώσει 4,5 βαθμούς και να τερματίσει τελικά στην 36η θέση σε σύνολο 67 μαθητών-τριών, αποδεικνύοντας ότι έχει ταλέντο που πρέπει όμως να βρει τρόπο να το αξιοποιήσει.

Στα Λύκεια ο Οικονομίδης Σάββας (3ο Βόλου) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε μια ακόμη συμμετοχή του σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος και με 4 βαθμούς κατετάγη στην 33η θέση σε σύνολο 54 μαθητών-τριών.

Στην Ε’ Δημοτικού πολύ καλές εμφανίσεις, σε σχέση με την μικρή εμπειρία τους, πραγματοποίησαν οι Ψιλοβίκος Αντώνης (13ο Βόλου) με 4 βαθμούς, Φωτιάδης Νικόλαος (10ο Βόλου) με 3,5 βαθμούς και Θώδη Ήλια-Γλυκερία (13ο Βόλου) με 3 βαθμούς αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Αξίζει να τονιστεί ότι πολλά παιδιά της Θεσσαλίας πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις και 2 μάλιστα κατάφεραν να πάρουν μετάλλια στην κατηγορία τους (Α’ Δημοτικού). Χάλκινο μετάλλιο στη γενική κατάταξη ο Μιχάλης Νικόλαος (37ο Λάρισας) και ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια η Πλακιά Ναταλία (4ο Λάρισας).

Να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκάκι, 25 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Θεσσαλία, μέσα από προκριματικούς αγώνες που διοργάνωσε ένα διασυλλογικό όργανο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), η επανασυσταθείσα τον τελευταίο χρόνο, Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.), αποδεικνύοντας ότι το σκάκι στη Θεσσαλία έχει τεράστια δυναμική, η οποία δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 13ο δημοτικο ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος στη Νεάπολη Βόλου #ΑγίουΤρύφωνος - https://t.co/PFn2J0vzij -

  • Αναζητείται ο δράστης ένοπλης ληστείας - https://t.co/GQduVLxwHB -

  • Oκτώ  νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - https://t.co/1v8sHvv4qy… -

"Αλιεύοντας" την είδηση