Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναπτυξιακή  πορεία  διαγράφει η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο
Αναπτυξιακή  πορεία  διαγράφει η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο

Αναπτυξιακή  πορεία  διαγράφει η ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο

Κατακόρυφη αναπτυξιακή πορεία  διαγράφει το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο, δεδομένου ότι  ο αριθμός των φοιτητών τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αυτό προέκυψε κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ  Σαράντος Ψυχάρης, το μέλος Δ.Ε.  Γ. Ζέρβας, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σωκρ. Σαβελίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης,   στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο φοιτούν 150 φοιτητές  στο πρόγραμμα ΕΠΕΚ και 50 φοιτητές  στο πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ, ενώ πρόσθεσε πως  φέτος οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων  είναι πάρα πολλές.

Επίσης είπε ότι  φιλοδοξία  του παραρτήματος είναι να υλοποιήσει και μεταπτυχιακά πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο του Προέδρου της Δ.Ε. όσο και στου Δήμου Βόλου.

Ακολούθως ο κ. Ψυχάρης  χαρακτήρισε την ΑΣΠΑΙΤΕ θερμοκοιτίδα και σημείωσε πως στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες, όπως επιμορφωτικά προγράμματα  είτε δια ζώσης είτε εξ’ αποστάσεως. Μάλιστα διευκρίνισε ότι  τα προγράμματα αποτελούν πλεονέκτημα για τους φοιτητές, αφού θα ανήκουν διαχρονικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ και πρόσθεσε πως θα αναβαθμιστούν  τα υφιστάμενα προγράμματα και θα γίνει ενίσχυση και σε υποδομές.

Ειδικότερα, ανέφερε πως  οι φοιτητές  πλέον έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ,ενώ η Σχολή θα προχωρήσει στην υλοποίηση και νέων προγραμμάτων και εάν υπάρξουν αιτήματα  θα υλοποιήσει και μεταπτυχιακά προγράμματα είτε δια ζώσης είτε εξ’ αποστάσεως.

Ο κ. Ψυχάρης είπε ακόμη πως η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει το καλύτερο όνομα και διαρκής της στόχος είναι αν είναι ανταγωνιστική.  Για το λόγο αυτό έχει προσδιοριστεί  τι χρειάζεται και θα  γίνει με συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ σχετική διαβούλευση θα διαρκέσει  μέχρι 15 Ιουνίου.

Τέλος σημείωσε πως το παράρτημα  του Βόλου είναι πάνω από το μέσο όρο και πως στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών  και η  παροχή  ποιότητας σπουδών.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τις αναφορές του Προέδρου της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ και για το γεγονός πως η πόλη  γίνεται πόλος έλξης εκατοντάδων φοιτητών. Μάλιστα πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο   λειτουργίας νέου προγράμματος  για εξειδίκευση  στην  ψυχολογίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση