Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα
Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πρόκειται να αγοράσει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών όπλων, όπως οφείλει. Πολλές θέσεις εργασίας για εμάς, πολλή για την ». Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου , χθες στο , αποκάλυψε το ιδιαίτερο πρίσμα μέσα από το οποίο οι ΗΠΑ βλέπουν την της περιοχής. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συμφώνησε με τον Ντόναλντ ότι στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας «όλες οι εναλλακτικές βρίσκονται στο τραπέζι».

«Η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει περάσει. Κάποιοι λένε ότι η ρητορική μου είναι πολύ έντονη, αλλά δείτε τι συνέβη με την αδύναμη ρητορική των τελευταίων 25 χρόνων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη Βόρεια « προς τον πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, ο Αμπε ρωτήθηκε γιατί η δεν εξουδετέρωσε τους πυραύλους που εκτόξευσε δοκιμαστικά η Βόρεια προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Θα τους εξουδετερώνει στον ουρανό όταν ολοκληρώσει την πολύ περισσότερων οπλικών συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», παρενέβη ο Τραμπ. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια συνάντησαν συγγενείς Ιαπώνων που είχαν απαχθεί από τη Βόρεια τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Ως προς την οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην διμερούς εμπορικής συμφωνίας, την οποία η Ιαπωνία αρνείται προτιμώντας την καταργηθείσα πολυμερή του Ειρηνικού ΤΡΡ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση