Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πανευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη προτείνει ο Σόιμπλε
Πανευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη προτείνει ο Σόιμπλε

Πανευρωπαϊκό φόρο στη βενζίνη προτείνει ο Σόιμπλε

Πανευρωπαϊκό φόρο στη ώστε να χρηματοδοτηθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόταση που αντιμετωπίστηκε επικριτικά από το περιβάλλον της καγκελαρίου.

«Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο της δεν επαρκεί, ας συμφωνήσουμε να εγκαθιδρύσουμε π.χ. φόρο ανά λίτρο βενζίνης», είπε ο κ. Σόιμπλε. «Ετσι θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα για μία ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα των προσφύγων», και προσέθεσε: «Δεν πρέπει η λύση στο πρόβλημα να προσκρούει στην έλλειψη πόρων».

Πηγές της καγκελαρίας ανέφεραν ότι η Αγκελα Μέρκελ θεωρεί την πρόταση αυτή αδύνατον να υποστηριχθεί. Πέρα από τη γενικότερη αντιπάθεια της καγκελαρίου προς οποιοδήποτε μέτρο επηρεάζει αρνητικά την , η Αγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι οι φορολογούμενοι θα θεωρήσουν ότι, μέσω του φόρου αυτού, «φορτώνονται» οι ίδιοι το κόστος των προσφύγων.

Αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως αν υιοθετηθεί η πρόταση του αντικαγκελάριου Γκάμπριελ για 9.000 επιπλέον αστυνομικών, 25.000 νέων δασκάλων και 15.000 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και για διπλασιασμό των κονδυλίων για τις κοινωνικές κατοικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , οι νεοαφιχθέντες θα υποχρεώνονται να μένουν τρία χρόνια στο μέρος στο οποίο τοποθετούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η γκέτο, με την υπερβολική συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, για παράδειγμα, στο Βερολίνο. Οι πρόσφυγες θα επιτρέπεται να αλλάξουν τόπο κατοικίας μόνο αν έχουν βρει δουλειά και .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση