Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία
Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία

Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στους όρους που προσφέρει η Ε.Ε. στην Αγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας παράλληλα τη συνεισφορά της Τουρκίας στη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «αυτή την στιγμή πραγματικά δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», καθώς το βασικό σημείο υπό διαπραγμάτευση είναι η απελευθέρωση της βίζας εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. «Είναι σημαντικό να μην αλλάξουν οι όροι που έχουν τεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει απελευθέρωση της βίζας», σημείωσε η καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής Βουλής. Σε ό,τι αφορά τους όρους για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., «αυτοί δεν έχουν αλλάξει και ούτε πρόκειται», είπε υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της για τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία. «Είναι αυτονόητο ότι εκφράζουμε τις απόψεις μας στην Τουρκία για θέματα όπως η της ελευθερίας του Τύπου και η μεταχείριση των Κούρδων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Αγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη σημερινή Σύνοδο «την πρώτη πραγματική ευκαιρία για μια διαρκή πανευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση». Η καγκελάριος ζήτησε από τους βουλευτές να μην εφησυχάζουν μόνο και μόνο επειδή μειώθηκαν δραστικά οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία. «Η προσωρινή ελάφρυνση που γίνεται αισθητή τώρα στη Γερμανία και σε κάποια άλλα κράτη-μέλη είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα», είπε η Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρέπει να τραβήξει σε μάκρος, καθώς ο στόχος είναι να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων όχι μόνο για κάποια κράτη-μέλη, αλλά για όλα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση