Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία
Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Αντιμέτωπος με την πρώτη μαζική εργατική κινητοποίηση της πενταετίας του βρέθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τα της χώρας διοργάνωσαν διαδηλώσεις κατά του νόμου μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αναχρονιστικό» και «οπισθοδρομικό».

«Δεν πρόκειται για νόμο εργασίας αλλά για νομοθέτημα, το οποίο προσφέρει όλες τις εξουσίες στους εργοδότες, ένα αληθινό κοινωνικό πραξικόπημα», είπε χθες ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας του προσκείμενου στο κομμουνιστικό κόμμα συνδικάτου CGT.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, η αποστροφή του προέδρου Μακρόν από την την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Γάλλος πρόεδρος δεν σκοπεύει να υποχωρήσει απέναντι στους «κυνικούς, τους εξτρεμιστές και τους οκνηρούς». Παρότι ο κ. Μακρόν εξήγησε τη Δευτέρα ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνον όσους δεν προώθησαν τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, πολλοί ερμήνευσαν τη δήλωσή του ως με στόχο τους ανέργους και τους εργαζόμενους, οι οποίοι απολαμβάνουν ακόμη κάποια προστασία κατά των απολύσεων.

«Κυνικοί, γελοίοι, οκνηροί, όλοι στους δρόμους στις 12 και 23 Σεπτεμβρίου», είπε χθες ο επικεφαλής του ακροαριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελανσόν. Οι αντίπαλοι του προέδρου Μακρόν άδραξαν έτσι την ευκαιρία να τον εμφανίσουν ως αποκομμένο από την πραγματικότητα και τις ανησυχίες των συμπολιτών του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση