Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία
Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Αντιμέτωπος με την πρώτη μαζική εργατική κινητο της πενταετίας του βρέθηκε χθες ο άλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τα συνδικάτα της χώρας διοργάνωσαν δια κατά του νόμου μεταρρύθμισης της ς εργασίας, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αναχρονιστικό» και «οπισθοδρομικό».

«Δεν πρόκειται για νόμο εργασίας αλλά για νομοθέτημα, το οποίο προσφέρει όλες τις εξουσίες στους εργοδότες, ένα αληθινό κοινωνικό πραξικόπημα», είπε χθες ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας του προσκείμενου στο κομμουνιστικό κόμμα συνδικάτου CGT.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, η αποστροφή του προέδρου Μακρόν από την την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο άλλος πρόεδρος δεν σκοπεύει να υποχωρήσει απέναντι στους «κυνικούς, τους εξτρεμιστές και τους οκνηρούς». Παρότι ο κ. Μακρόν εξήγησε τη Δευτέρα ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνον όσους δεν προώθησαν τη μεταρρύθμιση της ς εργασίας, πολλοί ερμήνευσαν τη δήλωσή του ως επίθεση με στόχο τους ανυς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι απολαμβάνουν ακόμη κάποια προστασία κατά των απολύσεων.

«Κυνικοί, γελοίοι, οκνηροί, όλοι στους ς στις 12 και 23 Σεπτεμβρίου», είπε χθες ο επικεφαλής του ακροαριστερού κόμματος Ανυπότακτη , Ζαν-Λικ Μελανσόν. Οι αντίπαλοι του προέδρου Μακρόν άδραξαν έτσι την ευκαιρία να τον εμφανίσουν ως αποκομμένο από την πραγματικότητα και τις ανησυχίες των συμπολιτών του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση