Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία
Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Αντιμέτωπος με την πρώτη μαζική εργατική κινητοποίηση της πενταετίας του βρέθηκε χθες ο άλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τα της χώρας διοργάνωσαν διαδηλώσεις κατά του νόμου μεταρρύθμισης της αγοράς ς, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αναχρονιστικό» και «οπισθοδρομικό».

«Δεν πρόκειται για νόμο ς αλλά για νομοθέτημα, το οποίο προσφέρει όλες τις εξουσίες στους εργοδότες, ένα αληθινό κοινωνικό πραξικόπημα», είπε χθες ο Φιλίπ Μαρτινέζ, του προσκείμενου στο κομμουνιστικό κόμμα συνδικάτου CGT.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, η αποστροφή του προέδρου Μακρόν από την Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο άλλος πρόεδρος δεν σκοπεύει να υποχωρήσει απέναντι στους «κυνικούς, τους εξτρεμιστές και τους οκνηρούς». Παρότι ο κ. Μακρόν εξήγησε τη Δευτέρα ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνον όσους δεν προώθησαν τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, πολλοί ερμήνευσαν τη δήλωσή του ως επίθεση με στόχο τους ανυς και τους εργαζόμε, οι οποίοι απολαμβάνουν ακόμη κάποια προστασία κατά των απολύσεων.

«Κυνικοί, γελοίοι, οκνηροί, όλοι στους ς στις 12 και 23 Σεπτεμβρίου», είπε χθες ο επικεφαλής του ακροαριστερού κόμματος Ανυπότακτη , Ζαν-Λικ Μελανσόν. Οι αντίπαλοι του προέδρου Μακρόν άδραξαν έτσι την ευκαιρία να τον εμφανίσουν ως αποκομμένο από την πραγματικότητα και τις ανησυχίες των συμπολιτών του.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση