Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΗΠΑ: Στους 17 οι νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος σε λίμνη
ΗΠΑ: Στους 17 οι νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος σε λίμνη

ΗΠΑ: Στους 17 οι νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος σε λίμνη

Οι δύτες ανέσυραν τέσσερα ακόμη πτώματα από την Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον του Μιζούρι ανεβάζοντας στους 17 νεκρούς τον απολογισμό της τραγωδίας από την βύθιση του αμφιβίου τουριστικού οχήματος λόγω της ς, σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα τουριστικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

Τα τελευταία τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από το εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους σε βάθος 24 μέτρων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ς επικαλούμενα ανακοίνωση του τοπικού σερίφη.

Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα με το όχημα της εταιρείας «Ride the Ducks», στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της Πολιτείας Μιζούρι, δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, ο σερίφης της Κομητείας Στόουν, σε δημοσιογράφους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού υ στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων .

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.

Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των για τα οχήματα που κινούνται στους ς της χς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση