Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Γερμανία: Ο Σόιμπλε δεν ήταν αρκετά σκληρός με την Ελλάδα, δήλωσε ο αρχηγός του FDP
Γερμανία: Ο Σόιμπλε δεν ήταν αρκετά σκληρός με την Ελλάδα, δήλωσε ο αρχηγός του FDP

Γερμανία: Ο Σόιμπλε δεν ήταν αρκετά σκληρός με την Ελλάδα, δήλωσε ο αρχηγός του FDP

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του κόμματος που πιθανόν να είναι εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Αγκελα , ζήτησε σήμερα να υπάρξει σκληρότερη στάση για την δημοσιονομική πολιτική και την πολιτική στην – χωρίς ωστόσο να διεκδικεί μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα, επέκρινε τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν ήταν αρκετά σκληρός με την και ότι δεν μείωσε τους φόρους εισοδήματος για τους εργαζομένους της μεσαίας τάξης.

«Ο κ. Σόιμπλε δεν κατάφερε να επιβληθεί στην καγκελάριο σε πολλά ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Απλά θυμηθείτε το τρίτο πακέτο ς για την , το οποίο αρχικά δεν ήθελε να γίνει», δήλωσε ο Λίντνερ.

Παράλληλα, ζήτησε να θεσπιστεί νομοθεσία περί αφερεγγυότητας για τα της ς, προσθέτοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρούν από την ευρωζώνη παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Για εμάς, μια αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική είναι πιο σημαντική από έναν νέο υπουργό», δήλωσε ακόμη ο ηγέτης του FDP σε συνέντευξή του στην εφ Handelsblatt, που δημοσιεύεται σήμερα, ερωτηθείς για το εάν το κόμμα του θέλει να αναλάβει το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών από το κεντροδεξιό μπλοκ CDU/CSU της . «Δεν έχει κανένα νόημα να εικάζουμε για ανθρώπους και θέσεις όσο δεν έχουμε κάποια σαφήνεια για την πολιτική», πρόσθεσε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση