Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.
Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.

Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.

Έκκληση για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. απηύθυνε χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού.

«Η Βρετανία θα είναι ισχυρότερη, ασφαλέστερη και οικονομικά πιο εύρωστη εντός μιας αναμορφωμένης Ε.Ε. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που έχει κάνει ο βρετανικός λαός», είπε ο Οσμπορν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Οσμπορν επικαλέστηκε τα ευρήματα του Γραφείου Προϋπολογισμού της βρετανικής Βουλής αναφορικά με το πιθανό κόστος μιας βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. «Μια ψήφος για την έξοδο στο δημοψήφισμα μπορεί να φέρει εκτεταμένη περίοδο αβεβαιότητας αναφορικά με τους ακριβείς όρους της μελλοντικής σχέσης της Βρετανίας με την Ε.Ε.», έχει αποφανθεί το Γραφείο Προϋπολογισμού. «Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική δραστηριότητα, πλήττοντας το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα και μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στις χρηματαγορές και τις λοιπές αγορές».

Παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μεγέθη, ο Οσμπορν διευκρίνισε ότι αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι η Βρετανία θα επιλέξει να παραμείνει στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Εστω και έτσι, ο Οσμπορν προανήγγειλε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων της τάξης των 3,5 δισ. στερλινών (4,5 δισ. ευρώ) έως το 2020. Φοροαπαλλαγές θα δοθούν μόνο στη άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου, όπως είπε ο Οσμπορν, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στη Σκωτία, καθώς ο κλάδος διέρχεται κρίση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών «βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί», καθώς τα του προϋπολογισμού δεν πρέπει να εντείνουν τη δυσαρέσκεια των βουλευτών που ετοιμάζονται να αψηφήσουν την κυβερνητική γραμμή στο δημοψήφισμα. «Ο Οσμπορν ήδη υποχρεώθηκε να αποσύρει τη μεταρρύθμιση των φοροαπαλλαγών στους συνταξιούχους, μετά την αντίδραση Συντηρητικών βουλευτών», είπε η αναλύτρια Εμιλι Νίκολ. «Ο θα απορρίψει οποιαδήποτε μπορούν να δώσουν επιχειρήματα στους οπαδούς του Brexit».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση