Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διεθνής Αμνηστία: Πλήρης αποτυχία της Ε.Ε. στο προσφυγικό
Διεθνής Αμνηστία: Πλήρης αποτυχία της Ε.Ε. στο προσφυγικό

Διεθνής Αμνηστία: Πλήρης αποτυχία της Ε.Ε. στο προσφυγικό

Οι χώρες της Ευρωπϊκής Ένωσης έχουν ποτύχει εντελώς να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για να μετεγκαταστήσουν τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, καθώς η διετής περίοδος κατά την οποία οι αιτούντες άσυλο είναι επιλέξιμοι και επιλέξιμες για το πρόγραμμα ς φτάνει στο τέλος της, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017. Ενδεικτικό είναι, πως μόνο μια χ της ΕΕ, η Μάλτα, έχει εκπληρώσει την ποσόστωσή της.

Μεταξύ των χειρότερων παραβατών είναι η Πολωνία και η Ουγγαρία, χώρες που έχουν αρνηθεί να δεχθούν έστω και έναν αιτούντα άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα. Η , η οποία ανεπιτυχώς αμφισβήτησε το σχέδιο ς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχει δεχθεί μόνο 16 από τους 902 αιτούντες άσυλο που της ανατέθηκαν και η Τσεχία μόνο 12 από τους 2.691.

Η Ισπανία έχει εκπληρώσει μόνο το 13,7% της ποσόστωσής της, ενώ το το 25,6%. Η έχει εκπληρώσει το 39,6% του στόχου που δεσμεύτηκε και η Πορτογαλία το 49,1%.
Από την άλλη, η και το Λιχτενστάιν, που προσχώρησαν στο σχέδιο εθελοντικά, έχουν και οι δύο εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους να μετεγκαταστήσουν 1.500 και 10 άτομα αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η Φινλανδία έχει καλωσορίσει 1.951 αιτούντες άσυλο (94% της νομικής της δέσμευσης). Η έχει δεχτεί 459 αιτούντες άσυλο δηλαδή 76,5% της νομικής της δέσμευσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση