Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δανία: Μαθήτρια σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία
Δανία: Μαθήτρια σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία

Δανία: Μαθήτρια σχεδίαζε επιθέσεις σε σχολεία

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε μια Δανέζα η οποία είναι ύποπτη ότι σχεδίαζε να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εκ των οποίων εβραϊκό. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, η μαθήτρια είχε προμηθευτεί και τα χημικά για την κατασκευή βομβών.

Κατηγορίες για συνέργεια στην κατασκευή βομβών απαγγέλθηκαν και στον 24χρονο φίλο της ς, ο οποίος έχει πολεμήσει στη Συρία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ς,

Το δανέζικο δίκτυο TV2 μετέδωσε ότι η νεαρή Δανέζα είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ. Αυτή είχε συλληφθεί στις 13 Ιανουαρίου και ο φίλος της είχε παραδοθεί στις αρχές την , κατηγορούμενος επίσης, μεταξύ άλλων, για την παροχή στην 16χρονη εγχειριδίων για την κατασκευή βομβών.

Και οι δύο, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν από τις αρχές βάσει του ισχύοντος κανονισμού στη χ, δήλωσαν αθώοι.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας ανακοίνωσε ότι η των δύο αυτών προσώπων δεν αλλάζει την αξιολόγησή της ως σοβαρής της ς που υπάρχει για την της χς μετά την επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 σε ένα πολιτιστικό κέντρο και μια συν στην Κοπεγχάγη από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι προτού ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση