Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας
Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στη Βόρεια Αμερική καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα από την Αρκτική κινήθηκε σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη από ό,τι συνήθως.

Στο Σικάγο η θερμοκρασία έπεσε στους -30.6°C σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή από το 1994, ενώ η αίσθηση ψύχους ήταν κοντά στους -50°C.

Αρκετές περιοχές του Καναδά πλησίασαν τους -50°C (με αίσθηση αρκετά χαμηλότερη), ενώ στις ΗΠΑ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -42.8°C στην πολιτεία της Μινεσότα.

Στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος τις τελευταίες 5 ημέρες, με τις προβλέψεις να δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά 24°C το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έτσι σε περιοχές όπου ο υδράργυρος την Πέμπτη 31/01 ήταν στους -20°C, την Κυριακή 03/02 αναμένεται βροχόπτωση με +4.

Και ενώ σε πολλές βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ το θερμόμετρο έχει πέσει δεκάδες βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, στην Αυστραλία ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 45°C, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Σίδνεϊ (St. Spyridon College) να καταγράφει 39.2°C, την υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του Νοτίου Ημισφαιρίου.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση