Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας
Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στη Βόρεια Αμερική καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα από την Αρκτική κινήθηκε σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη από ό,τι συνήθως.

Στο η θερμοκρασία έπεσε στους -30.6°C σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή από το 1994, ενώ η αίσθηση ψύχους ήταν κοντά στους -50°C.

Αρκετές περιοχές του Καναδά πλησίασαν τους -50°C (με αίσθηση αρκετά χαμηλότερη), ενώ στις η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -42.8°C στην πολιτεία της Μινεσότα.

Στις βόρειες πολιτείες των 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το τις τελευταίες 5 ημέρες, με τις προβλέψεις να δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά 24°C το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έτσι σε περιοχές όπου ο την Πέμπτη 31/01 ήταν στους -20°C, την 03/02 αναμένεται βροχόπτωση με +4.

Και ενώ σε πολλές βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ το θερμόμετρο έχει πέσει δεκάδες βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, στην Αυστραλία ο σκαρφάλωσε στους 45°C, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού ίου/.gr στο Σίδνεϊ (St. Spyridon College) να καταγράφει 39.2°C, την υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του οτίου Ημισφαιρίου.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση