Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Απειλούν με νέο λουτρό αίματος
Απειλούν με νέο λουτρό αίματος

Απειλούν με νέο λουτρό αίματος

Πρίσι και Λονδίνο διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα για τη του Ισλαμικού Κράτους, απορρίπτοντας τις νέες απειλές των τζιχαντιστών, εκτιμώντας ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό πυροτέχνημα της τρομοκρατικής οργάνωσης, που χάνει διαρκώς εδάφη και επιρροή. Σ' αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας, Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον, μία ημέρα μετά τη δημοσιο ενός νέου, προπαγανδιστικού βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε την Κυριακή το βράδυ σε ιστοσελίδες των τζιχαντιστών με τίτλο «Σκοτώστε τους όπου τους βρείτε» και απεικονίζει τα α των Μπαράκ , Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον και Μανουέλ Βαλς μέσα σε στόχους πυροβόλου όπλου. Στο βίντεο, που διαρκεί 17 λεπτά, εμφανίζονται τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 368 τραυματίστηκαν. Οι δράστες των επιθέσεων παρουσιάζονται σαν «λιοντάρια» που «γονάτισαν τη Γαλλία» και εκθειάζονται για τις απεχθείς πράξεις τους –αποκεφαλισμούς και θανάσιμους πυροβολισμούς ομήρων– προ των επιθέσεων στο Παρίσι, όπου και οι ίδιοι έχασαν τη ζωή τους.

Από την Ινδία όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο επίσημης ς, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να υποκύψει στις απειλές των τρομοκρατών. «Τίποτα δεν πρόκειται να μας αναχαιτίσει, καμία απειλή δεν θα οδηγήσει τη Γαλλία να ταλαντευτεί στον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Ολάντ σε εκπροσώπους του Τύπου στο Νέο Δελχί.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο κυριότερος ξένος προσκεκλημένος στην επίσημη στρατιωτική που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με αφορμή την εθνική επέτειο της Ινδίας. Ο της τελευταίας, Ναρέντρα Μόντι, προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο σε μια χειρονομία αλληλεγγύης ύστερα από το λουτρό αίματος στο Παρίσι, που ξύπνησε τις μνήμες από τις ακόμη τερες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Βομβάη το 2008.

Καθησυχαστική, αναφορικά με τις νέες απειλές του Ισλαμικού Κράτους, εμφανίστηκε και η βρετανική κυβέρνηση. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία διερεύνησης αυτού του τελευταίου προπαγανδιστικού βίντεο, το οποίο αποτελεί άλλη μια εκδήλωση της αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, που βρίσκεται ξεκάθαρα σε φάση παρακμής και υποχώρησης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται του Βρετανού πρωθυπουργού με υπότιτλο «Οποιος παίρνει το μέρος του στις γραμμές των απίστων θα γίνει στόχος για τα σπαθιά μας».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση