Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Προστασία δεδομένων έναν χρόνο μετά: Το 73 % των Ευρωπαίων έχουν ακούσει για τουλάχιστον ένα από τα δικαιώματά τους
Προστασία δεδομένων έναν χρόνο μετά: Το 73 % των Ευρωπαίων έχουν ακούσει για τουλάχιστον ένα από τα δικαιώματά τους

Προστασία δεδομένων έναν χρόνο μετά: Το 73 % των Ευρωπαίων έχουν ακούσει για τουλάχιστον ένα από τα δικαιώματά τους

Σήμερα, με την ευκαιρία της εκδήλωσης απολογισμού που διοργανώνεται για την επέτειο του πρώτου έτους εφαρμογής του γενικού κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την των δεδομένων.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι σχετικά καλά ενημερωμένοι για τους νέους κανόνες προστασίας των δεδομένων, τα δικαιώματά τους και την ύπαρξη εθνικών αρχών προστασίας των δεδομένων, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται για να ζητήσουν βοήθεια όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.
Τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, τα οποία στηρίζονται στις απαντήσεις 27 000 Ευρωπαίων, δείχνουν ότι το 73 % όσων απάντησαν έχουν ακούσει για τουλάχιστον ένα από τα έξι δοκιμασμένα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο γενικός κανονισμός για την δεδομένων. Τα υψηλότερα επίπεδα ενημέρωσης των πολιτών καταγράφονται ως προς το δικαίωμά τους πρόσβασης στα δεδομένα τους (65 %), το δικαίωμά τους διόρθωσης των δεδομένων τους αν είναι εσφαλμένα (61 %), το δικαίωμά τους να εναντιωθούν στη λήψη μηνυμάτων απευθείας εμπορικής προώθησης (59 %) και το δικαίωμά τους να ζητήσουν τη διαγραφή δεδομένων τους (57%).
Εξάλλου, το 67 % όσων απάντησαν γνωρίζουν την ύπαρξη του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων και το 57 % όσων απάντησαν γνωρίζουν την εθνική τους αρχή προστασίας δεδομένων. Περαιτέρω, τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η προστασία των δεδομένων αποτελεί πηγή ανησυχίας, καθώς το 62 % όσων απάντησαν ανησυχούν ότι δεν έχουν πλήρη έλεγχο των προσωπικών δεδομένων που παρέχουν στο διαδίκτυο.
Επίσης, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν εθνικές και ενωσιακές αρχές και επιχειρήσεις για τον εορτασμό της επετείου του πρώτου έτους εφαρμογής του γενικού κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, παρουσία της επιτρόπου κ. Γιούροβα.
Επόμενα βήματα
Η Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να ενθαρρύνει τους πολίτες να διαβάζουν τις δηλώσεις περί της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και να βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ώστε να κοινοποιούν μόνο τα δεδομένα που επιθυμούν.
Η Επιτροπή θα υποβάλει επίσης έκθεση σχετικά με την εφαρμογή του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων το 2020.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση