Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στη Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες
Στη Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Στη Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Την άμεσα στη Βουλή των τεσσάρων εκκρεμών συμβάσεων παραχώρησης για και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ως δείγμα της προτεραιότητας του υπουργείου για την επιτάχυνση της αξιοποίησής τους.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός και στην αξιοποίηση του ορυκτού και μεταλλευτικού πλούτου της χώρας με έμφαση στην περίπτωση των Σκουριών Χαλκιδικής. Στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο υπουργός έθεσε τα θέματα διεθνούς ενεργειακής πολιτικής (αγωγοί και νέες υποδομές μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου).

Στα ευρύτερα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, ανέφερε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την αντιμετώπιση της εκκρεμότητας με τα ΕΛΠΕ σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και την απελευθέρωση και ενίσχυση της αγοράς ενέργειας.

Ανακοίνωσε επίσης πολιτικές για την ηλεκτροκίνηση, τους συσσωρευτές και την εξοικονόμηση ενέργειας με νέα προγράμματα, παράλληλα προς το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», την ενίσχυση της αγοράς των ΑΠΕ και την ολοκλήρωση των διασυνδέσεων των νησιών. Εκανε ειδική αναφορά στη διασύνδεση της Κρήτης, διαβεβαιώνοντας πως «θα υλοποιηθεί με όποιον τρόπο κριθεί προσφορότερος, αλλά σε κάθε περίπτωση των ταχύτερο δυνατόν». Η αναφορά αυτή του υπουργού ερμηνεύεται και ως πρόθεση επανεξέτασης τους project σε σχέση με το εάν θα προχωρήσει ως εθνικό ή ως PCI.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση