Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Διευθέτηση της μισθολογικής ανισότητας των Εθελοντών Μακράς Θητείας
Διευθέτηση της μισθολογικής ανισότητας των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Διευθέτηση της μισθολογικής ανισότητας των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Αθανάσιου Λιούπη στους υπουργούς Οικονομικών και

Το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας – Μαγνησίας,  που ζητά τη βελτίωση της μισθολογικής αντιμετώπισης των Εθελοντών Μακράς Θητείας, προώθησε με του στους υπουργούς Οικονομικών και , ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  .

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης επισημαίνει στην αναφορά του ότι με το .4472/17, ο οποίος καθόρισε το των στρατιωτικών, η κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) εντάχθηκε στη Γ’ κατηγορία μισθολογικής κατάταξης.

Ακολούθως, η νομοθετική ρύθμιση του ν.4609/2019 έδωσε στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού. Ωστόσο, δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση με τη θέσπιση νέου μισθολογικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα εδώ και ένα χρόνο κάποιοι να πληρώνονται βάσει μισθολογικού κλιμακίου, που αντιστοιχεί σε βαθμό Ανθ/στη, παρότι έχουν ήδη προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Ταυτόχρονα, τονίζεται πως σε άμεσο χρονικό διάστημα Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι οποίοι κατατάχθηκαν με τον Ν.1513/1985, θα αποστρατευτούν λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας ή 35ετίας, χωρίς να λάβουν τις αποδοχές, που αντιστοιχούν στο βαθμό που φέρουν.

Με την αναφορά του, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, να εξετάσουν τη δυνατότητα αποκατάστασης της άνισης οικονομικής μεταχείρισης μεταξύ των εν ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν, τόσο στο Νομό Μαγνησίας όσο και σε όλη την Επικράτεια, εντάσσοντας τους Εθελοντές Μακράς Θητείας στη Β’ μισθολογική κατάταξη όπως οι συνάδελφοί τους, μονιμοποιηθέντες Εθελοντές του ν.δ.445/74 και μονιμοποιηθείσες Εθελόντριες του ν.705/77, από τη στιγμή που απέκτησαν το δικαίωμα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το τετ α τετ φέρνει ήρεμο καλοκαίρι #ΝΑΤΟ - https://t.co/NUn096oOJy -

  • Στο Νοσοκομείο Βόλου νεαρός μετά από #βουτιά #βουτιά - https://t.co/lRPjaj7d1T -

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

"Αλιεύοντας" την είδηση