Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στα Βράνια της Σερβίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος
Στα Βράνια της Σερβίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Στα Βράνια της Σερβίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Στα Βράνια της Σερβίας, βρέθηκε το διήμερο 03-04/10 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , επικεφαλής 50μελούς ομάδος ιατρών, ιεροψαλτών και αναγνωστών της τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του συμμετείχαν σε δυο σημαντικές συναντήσεις προσκεκλημένοι του επιχώριου Επισκόπου κ. Παχωμίου.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των «Γιατρών της Αγάπης» από το Βόλο, συμμετείχε στις εργασίες των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης», που έλαβαν χ στο Πν. Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βράνιε, παρουσία αντιπροσωπειών από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες Σερβίας, σίας, Πολωνίας και Αλβανίας.

Στη συνεδρία αποφασίσθηκε, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου, το πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διορθοδόξου Ανθρωπιστικής Οργανώσεως των «Λειτουργών Υγείας της Αγάπης» για το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε αυτό περιλαμβάνονται δράσεις στους χώρους των φυλακών, σε ομάδες ΡΟΜΑ, στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και της ψυχικής υγείας, σε προγράμματα απεξάρτησης, σε πληθυσμούς που μαστίζονται από την ανέχεια, ενώ κατατέθηκε ο προβληματισμός γύρω από τα θέματα βιοηθικής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επίκαιρο ζήτημα της μετανάστευσης και στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι «Γιατροί της Αγάπης».

Αμέσως μετά, συμμετείχε στην Ίδρυση του Πανορθοδόξου Ιδρύματος «Όσιος Ιουστίνος του Τσέλιε και των Βρανίων», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανορθοδόξου Κέντρου στο Βράνιε, που έχει έδρα την ανακατασκευασμένη πατρική οικία του Οσίου Ιουστίνου.

Το νεοσύστατο αυτό Ίδρυμα, του οποίου πρόεδρος ανέλαβε ο Επίσκοπος κ. Παχώμιος και μέλος της Γενικής Συνελεύσεως του ο Σεβασμιώτατος, έχει σκοπό να μαρτυρεί την ζωντανή Ορθόδοξη Παράδοση και να ανταποκρίνεται στους προβληματισμούς και στις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, όπως ακριβώς έπραξε και ο Όσιος Ιουστίνος στη ζωή του. Δημιουργήθηκαν, επίσης, τρεις επιτροπές που θα αναλάβουν τις επί μέρους δράσεις του Ιδρύματος: της θεος επιμορφώσεως, του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και πολιτισμού και του συντονισμού γενικότερων προγραμμάτων που θα εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, συνεδρίασε εκ νέου και η ομάδα των «Γιατρών της Αγάπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης από τον Βόλο, την Σερβία και το Μοναστήρι (FYROM). Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, συζητήθηκε η μέχρι τ δράση της Οργάνωσης και τέθηκαν για βελτίωση της λειτουργίας, της αλληλοβοήθειας και της επικοινωνίας μεταξύ των κατά τόπους πυρήνων, ώστε να πραγματοποιείται ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων. Τέλος, ορίστηκε η θεματολογία της επόμενης ς που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Βόλο.

Το Σάββατο (3/10) την αντιπροσωπεία των Ορθοδόξων Εκκλησιών, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλεως των Βρανίων, ο δήμαρχος, ο οποίος καλωσόρισε εγκαρδίως όλους τους παρευρισκομέ. Τον δήμαρχο αντιφώνησε, εκ μέρους όλων ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε για την αδελφική αγάπη και υποδοχή των κατοίκων της πόλεως των Βρανίων.

Στη συνέχεια, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της πόλεως πραγματοποιήθηκε εορταστική Μουσική εκδήλωση, με αφορμή την Ίδρυση του Πανορθοδόξου Ιδρύματος «Όσιος Ιουστίνος του Τσέλιε και των Βρανίων». Κατ΄ αυτήν συμμετείχε με μουσικό Βυζαντινό πρόγραμμα η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την χοραρχία του Δημητρίου Κατσικλή, πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Την Κυριακή το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη Θεία Λειτουργία έψαλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με χοράρχη τον Ευστάθιο Γραμμένο, λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Αμέσως μετά, στο Κεντρικό Κοιμητήριο (Σαπράναστκο), τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων ηρώων κατά την Απελευθέρωση της πόλεως των Βρανίων στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσία όλων των Αρχών της πόλεως.

Η ολοκληρώθηκε με κοινό εορταστικό γεύμα που παρέθεσε ο κ. Παχώμιος, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία και τη συμμετοχή στις του διημέρου.
episkepsi_sev_sta_vrania_97episkepsi_sev_sta_vrania_22

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση