Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προτάσεις χρυσοχόων για ενίσχυση του τουρισμού του Βόλου
Προτάσεις  χρυσοχόων για ενίσχυση του τουρισμού  του Βόλου

Προτάσεις χρυσοχόων για ενίσχυση του τουρισμού του Βόλου

Προτάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού της πόλης του Βόλου μέσω κρουαζιέρας κατέθεσε ο Σύλλογος Χρυσοχόων-Ωρολογοποιών Μαγνησίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι προτάσεις έχουν ως εξής:

-Το Λιμάνι του Βόλου επιβάλλεται να προτρέπει τον επιβάτη να επισκεφτεί την πόλη, παρέχοντάς του βοηθητικές-προωθητικές υπηρεσίες και πληροφόρηση για τον Βόλο και την ιστορία του. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να προβάλλεται ένα video στους τουρίστες πριν από την άφιξή τους στο Βόλο.

-Να οργανωθεί καμπάνια που να προβάλλει την τοπική μυθολογία και παράλληλες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα το 2016 να χρησιμοποιηθεί ο μύθος για τους Κενταύρους, το 2017 η Αργοναυτική εκστρατεία κ.τ.λ.

-Η προώθηση της πόλης μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο. Η βελτίωση της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής του Δήμου Βόλου (www.volosinfo.gr) θα ενισχύσει αυτό το εγχείρημα. Θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα καταστήματα του Βόλου, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του, το Πήλιο και γενικότερα για τις τουριστικές περιοχές. Δε νοείται να υπάρχει κρουαζιερόπλοιο δεμένο στο λιμάνι του Βόλου και να είναι κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του, ούτε φυσικά τα καταστήματα στις περιοχές που προσελκύουν τουρίστες.

-Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Βόλου, όπως η Δημητριάδα, το Σέσκλο και το Διμήνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο τελευταίοι χώροι αποτελούν τους σημαντικότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας.
-Φυσική παρουσία στον χώρο άφιξης, κατά την αποβίβαση των επιβατών, ατόμων που θα προτείνουν, θα ενημερώνουν και θα προωθούν τους επιβάτες στο κέντρο της πόλης. Να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα τουριστικό περίπτερο (κιόσκι) , με ενημερωτικά φυλλάδια, τόσο στο Λιμάνι όσο και στον Άγιο Νικόλαο , που αποτελεί το κέντρο της πόλης.

-Κατασκευή διαδραστικών τουριστικών πινακίδων στο λιμάνι και την πόλη που θα συνδέονται με την εφαρμογή GPS.
-Δημιουργία διαγράμμισης τουριστικής κυκλικής διαδρομής για πεζούς και ποδηλάτες από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως.

-Οργάνωση happenings στον χώρο του λιμανιού , με μπάντες, παραδοσιακούς χορούς, με διαφήμιση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και γαστρονομίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

-Προώθηση ελληνικών προϊόντων στα εστιατόρια και τα καταστήματα των κρουαζιερόπλοιών , αλλά και των εμπορικών πλοίων.

-Ειδικότερα, ο Σύλλογος Χρυσοχόων-Ωρολογοποιών Μαγνησίας έχει σκεφτεί να προωθήσει την ανάδειξη της τέχνης του χειροποίητου ελληνικού κοσμήματος, με την δημιουργία τουριστικών αντικειμένων που θα έχουν ως σήμα τα χαρακτηριστικά εμβλήματα του τόπου, όπως η αργώ, οι Κένταυροι κ.λπ.

Ο Σύλλογος Χρυσοχόων-Ωρολογοποιών Μαγνησίας με τις παραπάνω προτάσεις γνωστοποιεί ότι η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων (Δήμου, Περιφέρειας, Επιμελητηρίου, ΟΛΒ, Ενώσεων και Συλλόγων) στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και στην τόνωση της τοπικής ανάπτυξης κρίνεται απαραίτητη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση