Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα
Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα

Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα

Εξαήμερη προσκυνηματική στα Ιεροσόλυμα διοργανώνει η Τοπική Εκκλησία από 18 έως 23 Ιουλίου 2016.

Η περιλαμβάνει επίσκεψη στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Πόλης, της Τιβεριάδος και της Βηθλεέμ, καθώς και στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Λύχνος» (Κ.Καρτάλη 160, τηλ. 24210 32916).

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 18 – 23 Ιουλίου 2016

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση στις 2.00 τα ξημερώματα στον προαύλειο χώρο του Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και αναχώρηση στις 2.30 για το αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Άφιξη στις 07:30 στο αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:10 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και στη Σαμάρεια, για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη γυναικεία Μονή της Βηθανίας και το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Μεταφορά στην Ιεριχώ και προσκύνημα στις Σαρανταρίου Όρους, Προφήτου Ελισσαίου και Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα, θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλα σημεία της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Μετά το πρωινό, περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών, στην περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων, το Πραιτόριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Έγερση νωρίς και μεταφορά στη Βηθλεέμ στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως, επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, επίσκεψη στις Αγ. Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του , στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο και δείπνο.

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πρωινό στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περίπατο στην πόλη ή μία σύντομη βόλτα με τα πόδια στις όμορφες γειτονιές της Νέας Πόλης της Ιερουσαλήμ. Στις 16:30 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00. Μετά την παραλαβή των αποσκευών, αναχώρηση για Βόλο.

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ:760 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΟΔΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΕΙΟ «ΛΥΧ»

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Τελ Αβίδ-Αθήνα με EL Al, Israel Air Lines
 Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων(5βράδια ) με ημι(5 πρωινά και 5 δείπνα).
 Ξεναγήσεις και περιηγήσεις.
 Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 Φόροι αεροδρομίων
 Αρχηγός- Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Είσοδοι σε χώρο που έχει χρέωση
 Φιλοδωρήματα και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα
Αναλόγως των συνθηκών, ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων, με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών.
ΕΠΙΣΗΣ, η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως της ημέρας που θα γίνει η νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση