Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Εντυπωσίασε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα
Εντυπωσίασε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα

Εντυπωσίασε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα

Εντυπωσίασε η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού αυτικού, στη μεγάλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Λάρισας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής ς Europe Direct, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων/Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

Σημειώνεται ότι η μοναδική που έδωσε η Μπάντα του Πολεμικού αυτικού στην πόλη της Λάρισας, που μάγεψε για μια ακόμα φορά το κοινό και καθηλώθηκε από το υπερθέαμα μουσικής και χορού, ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γιώργο Μουζάκη, με ελεύθερη είσοδο για όλους και με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κατακλύστηκε από πολύ νωρίς, με θαυμαστές της περίφημης αυτής Μπάντας, σε μια σπουδαία εκδήλωση που είχε πολλαπλούς στόχους: τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Λάρισας, την Εκδήλωση Τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Γ. Μουζάκη, την ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ, την προσφορά υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλίας
και τέλος της ανάδειξης των αξιών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της στήριξης των ευπαθών ομάδων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Μπάντας από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα και από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», δια του προέδρου του ν. Σκριάπα, προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις οποίες και παρέλαβε ο μαέστρος Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού , ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας και ο πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ν. Σκριάπας.

Η Μπάντα του ΓΕΝ έφερε μαζί της εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες, όπως τη Λυρική Υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου, τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, την Παμπίνα Κοντέα, τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη, τον Σωτήρη Γραμματικό και τον Γιώργο Μπελίρη και ,την ηθοποιό Δήμητρα Κυρατσούδη ,που είχε την επιμέλεια της παρουσίασης,μαζί με τον Γ. Μπελίρη , ενώ την παρουσίαση εκ μέρους του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», είχε ο Θ. Αστερίου.
Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης είχαν αναλάβει ο Richard Szilagyi (Νικητής του Dancing With The Stars 5), η Έφη Γιανναράκη και η Σχολή Χορού Dance Club Larissa , που προετοίμασαν εξαιρετικές χορογραφίες που ενθουσίασαν το κοινό ,ενώ την επιμέλεια βιντεος είχε ο Γιώργος Τζήκας .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο διευθυντής του ΔΩΛ Α. Αλεξίου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε, στήριξε με κάθε τρόπο και φυσικά φιλοξένησε τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, ο διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct της Θεσσαλίας Βασ. Χατζηκαμαγιάννης, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πολλοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και φυσικά μεγάλο ήταν το πλήθος ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Σημαντική στιγμή της επίσκεψης της Μπάντας στη Λάρισα ,ήταν η επίσκεψή της στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, που θεωρείται από τα σημαντικότερα θέατρα του 3ου π.χ. αιώνα, λίγο πριν τη συναυλία, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σδρόλια Σταυρούλα, ενώ την επόμενη μέρα την Παρασκευή η αποστολή του ΓΕΝ επισκέφτηκε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο, από την αρχαιολόγο και συντηρήτρια Έργων Τέχνης Έλισσάβετ Ζήλου .

Είναι η 6η φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με την περίφημη Μπάντα του Ναυτικού και υπάρχει κοινός σχεδιασμός για περαιτέρω συνεργασία εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Την επόμενη μέρα η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Τρικάλων σε ένα κατάμεστο θέατρο, ενώ σημειώνεται ότι η τελευταία επίσκεψη της Μπάντας του ΓΕΝ στα Τρίκαλα είχε πραγματοποιηθεί πριν από 28 χρόνια. Στην εκδήλωση των Τρικάλων η Μπάντα του ΓΕΝ ,αλλά και το ΓΕΝ τιμήθηκαν με ειδικές τιμητικές πλακέτες από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, και τον Ταμία της «Πράσινης Κιβωτού» Βάϊο Μαλέκα.

Μπάντα ΓΕΝ (2)Μπάντα ΓΕΝΜπάντα ΓΕΝ (4)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση