Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για την επίσημη έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Ξεκίνησαν οι επίσημες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 fm, τόνισε ότι «η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη δίνει ακριβώς το νόημα στο τι σημαίνει Αγία και Μεγάλη για την Ορθόδοξη Εκκλησία που δε θέλει να μιμηθεί, που δεν είναι απομίμηση, που δεν είναι κάτι που έρχεται από αλλού, αλλά που πηγάζει μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλοι οι Προκαθήμενοι μίλησαν για την ενότητα και τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε σε ενότητα και σε ουσιαστική συμμετοχή όλων ακόμη και αυτών που απουσιάζουν αυτήν την στιγμή προκειμένου να προσυπογράψουν και να έρθουν και αυτοί να είμαστε ενωμένοι, δίνοντας την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους δεν είμαστε ομοσπονδία Εκκλησιών. Είμαστε Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία». Βεβαίως η αυτοκεφαλία, όπως είπε ο Μακαριώτατος Ρουμανίας, δίνει την σε κάθε Τοπική Εκκλησία, αλλά η Συνοδικότητα διασφαλίζει την ενότητα και την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση