Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Τη μνήμη των Αγίων , των εν Σεβαστεία τη λίμνη μαρτυρησάντων, τιμά η Εκκλησία αυτό το Σάββατο 9/3. Στη Μητρόπολη, εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό των Αγίων, που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ι. Ν. Νέας Ιωνίας Βόλου. Την φετινή πανήγυρη θα λαμπρύνει η έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας ερόντισσας, προερχομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου εωργίου Νέας Αγχιάλου.

Προς τούτο θα τελεσθούν οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός ς μετ'αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μακαντάση, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

8.30 μ.μ. – 12.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του αρχιμ.Καλλίνικου Γεωργακόπουλου.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

7.30 – 10.00 π.μ Όρθρος – Πανηγυρική ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, έως και την Κυριακή της Τυρινής 10/03 το πρωί, απ'όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει.

Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα, θα τελεστούν ακόμη στους Ιερούς Ναούς: Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Ευξεινουπόλεως καθώς και στο Ιερό Παναγίας Γλυκοφιλούσης Πνευματικού Κέντρου ΙΜΔ.

Αναλυτικά για τις Ιερές Αγρυπνίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδική κατηγορία στην imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση