Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν Σεβαστεία τη λίμνη μαρτυρησάντων, τιμά η Εκκλησία αυτό το Σάββατο 9/3. Στη Μητρόπολη, εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό των Αγίων, που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου. Την φετινή πανήγυρη θα λαμπρύνει η έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γερόντισσας, προερχομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Προς τούτο θα τελεσθούν οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μακαντάση, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

8.30 μ.μ. – 12.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του αρχιμ.Καλλίνικου Γεωργακόπουλου.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

7.30 – 10.00 π.μ Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, έως και την 10/03 το πρωί, απ’όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει.

Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα, θα τελεστούν ακόμη στους Ιερούς Ναούς: Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Ευξεινουπόλεως καθώς και στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Γλυκοφιλούσης Πνευματικού Κέντρου ΙΜΔ.

Ακόμη, προς τιμήν πάντων των Οσίων Πατέρων και Μητέρων των εν ασκήσει διαλαμψάντων & των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. και θα απολύσει περίπου στη 01.00 π.μ., στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου (το πρωί του Σαββάτου 09/03 δεν θα τελεστεί πρωινή Θεία Λειτουργία).

Αναλυτικά για τις Ιερές Αγρυπνίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα imd.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση