Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ
Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ

Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ

Σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το , το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

-Στο πρόσφατα ψηφισθέν νομο του ΥΠΟΙΚ, ενσωματώθηκε τροπολογία με την οποία:

  • Παρέχεται πλέον ένα ευρύτατο διάστημα στους για να υποβάλλουν τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων () και με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι παρερμηνείες ως προς την καταληκτική υποβολής τους. Συγκεκριμένα, ορίζεται ως καταληκτική για όλες τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υποβάλλονται από την 1.1.2019 και εφεξής, η 31 Μαΐου του επομένου έτους από τη σύσταση, απόκτηση ή μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, ενώ μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη οριζόταν στις 30 ημέρες από τη σύσταση, απόκτηση ή μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.
  • Δεν επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που θα υποβάλλονται μέχρι και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, με στόχο οι να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση χωρίς την επιβολή προστίμων.
  • Δεν επιβάλλεται πρόστιμο στις δηλώσεις -πράξεις προσδιορισμού φόρου, οι οποίες συντίθενται από τη Φορολογική Διοίκηση.
  • Δεν επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) ετών 2010 και επόμενων, που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από την 31.12.2014 μέχρι και τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση