Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ
Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ

Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ

Σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το , το διευκρινίζει τα εξής:

-Στο πρόσφατα ψηφισθέν του ΥΠΟΙΚ, ενσωματώθηκε τροπολογία με την οποία:

  • Παρέχεται πλέον ένα ευρύτατο διάστημα στους πολίτες για να υποβάλλουν τις στοιχείων ακινήτων () και με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι παρερμηνείες ως προς την καταληκτική υποβολής τους. Συγκεκριμένα, ορίζεται ως καταληκτική για όλες τις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υποβάλλονται από την 1.1.2019 και εφεξής, η 31 Μαΐου του επομένου έτους από τη σύσταση, απόκτηση ή μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, ενώ μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη προθεσμία οριζόταν στις 30 ημέρες από τη σύσταση, απόκτηση ή μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.
  • Δεν επιβάλλεται για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που θα υποβάλλονται μέχρι και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, με στόχο οι πολίτες να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση χωρίς την επιβολή προστίμων.
  • Δεν επιβάλλεται στις δηλώσεις ΕΝΦΙΑ-πράξεις προσδιορισμού φόρου, οι οποίες συντίθενται από τη Φορολογική Διοίκηση.
  • Δεν επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) ετών 2010 και επόμενων, που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από την 31.12.2014 μέχρι και τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση