Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας και της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία
Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας και της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας και της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας και της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Η οργάνωση αποτελούνταν από οκτώ συνολικά άτομα, από τα οποία τρία ηγετικά στελέχη κατεύθυναν τη δράση της και άλλα πέντε άτομα είχαν περιφερειακό ρόλο.

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά μέλη.
Τα μέλη διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν κυρίως από την .

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα κιλό ηρωίνης περίπου, ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα και μεγάλο χρηματικό .

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου υπολογίζεται σε (1.200) γραμμάρια τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της ξεπερνούν τα (40.000) ευρώ.

Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη ουσιών (ηρωίνης) σε περιοχές κυρίως της Μαγνησίας και της Αττικής.

Η οργάνωση αποτελούνταν από οκτώ συνολικά άτομα, από τα οποία τρία ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα πέντε άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο , ηλικίας 49 και 58 ετών και μία 36χρονη (ηγετικά στελέχη), καθώς και πέντε ημεδαπούς , ηλικίας 34, 30, 42, 39 και 34 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, καθώς και η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η οργάνωση που δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, διευθύνονταν από τους δύο ημεδαπούς και την 36χρονη, ως ηγετικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αρχηγοί έδιναν εντολές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για προμήθεια αλλά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, δραστηριότητες τις οποίες πολλές φορές πραγματοποιούσαν και οι ίδιοι.

Επιπλέον, μετέφεραν τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών κυρίως από την περιοχή της Αττικής στο Βόλο, είτε με δικά τους οχήματα, είτε με δημόσια συγκοινωνιακά μέσα. Στη συνέχεια, τις απέκρυπταν σε οικίες και αποθήκες – κρυψώνες, όπου γινόταν η περαιτέρω επεξεργασία της ηρωίνης πριν από τη διάθεσή της σε χρήστες.

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οργάνωσης εντάχθηκαν σ’ αυτή έχοντας περιφερειακό ρόλο. Τα άτομα αυτά, χρήστες και οι ίδιοι, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης απευθείας σε άλλους χρήστες, αποκομίζοντας δωρεάν δόσεις και χρηματικά ποσά, τα οποία ακολούθως παρέδιδαν στους αρχηγούς.

Ένα από τα περιφερειακά μέλη, μάλιστα, χρησιμοποιούσε το κατάστημά του στο Βόλο ως βιτρίνα, προκειμένου να διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι δύο περιφερειακά μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για αδικήματα ανεξάρτητα με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα (ghostphones), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε (1.200) γραμμάρια περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον (40.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22-12-2015) σε Αττική και Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, δύο από τα ηγετικά στελέχη, ο 49χρονος και η 36χρονη, μετέβησαν από το Βόλο στην με Ι.Χ. επιβατικό , όπου συναντήθηκαν με τον 58χρονο (ηγετικό μέλος), από τον οποίο παρέλαβαν ποσότητα ηρωίνης για να τη μεταφέρουν στο Βόλο.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στα διόδια Αφιδνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

Σε επιχείρηση που ακολούθησε στην πόλη του Βόλου συνελήφθησαν ακόμη τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα δύο, ηλικίας 39 και 34 ετών, δεν συνελήφθησαν καθόσον είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη παρουσία Δικαστικών Λειτουργών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες, οχήματα, αλλά και από την κατοχή των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• (904,04) γραμμάρια ηρωίνης,
• (220,1) γραμμάρια κάνναβης,
• (204) ναρκωτικά δισκία,
• ηλεκτρονική ζυγαριά,
• το χρηματικό των (11.715,05) ευρώ,
• (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα tablet,
• (12) τηλέφωνα και (14) κάρτες SIM, καθώς επίσης,
• (5) οχήματα, από τα οποία τέσσερα I.X. επιβατικά και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμη (22) ημεδαπών, ανδρών και γυναικών, για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

narkot1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση