Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»
Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»

Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω, αλλά και τα όσα συνέβησαν μέχρι και τον εντοπισμό της σορού της στον υδροβιότοπο στις Αλυκές επιχειρούν να αποσαφηνίσουν οι ερευνητές της

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, είναι πώς η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε σημείο το οποίο είχε ερευνηθεί κατ' επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είχε εντοπιστεί τίποτα σχετικό. 

Συνεπώς, αυτό που πρέπει να απαντηθεί πρώτα είναι με ποιον τρόπο η σορός της 27χρονης γυναίκας κατέληξε κάτω από το δέντρο στις Αλυκές.

«Ίσως κάποιος μετέφερε τη σορό το βράδυ»

Ο κ. Σταμάτης Καμπουράκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφερε πως ο ίδιος και η ομάδα του, το Σάββατο (δηλαδή μία ημέρα πριν από τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας), είχαν περάσει δύο φορές από το συγκεκριμένο σημείο.

«Είχα περάσει με την ομάδα μου την προηγούμενη ημέρα δύο φορές. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι η που εντόπισε τη γυναίκα επικεντρώθηκε στο σημείο αυτό λόγω ς. Πράγματι, η ήταν πολύ έντονη. Το Σάββατο, όμως, που περάσαμε με τα παιδιά από το σημείο αυτό δεν μύριζε τίποτα. Το σημείο που εντοπίστηκε είναι θερισμένο. Αν είναι να ψάξεις κάπου, θα ψάξεις κάτω από το δέντρο. Εμείς ψάξαμε εκεί και δεν βρήκαμε τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που σκότωσαν την κοπέλα να τη μετέφεραν στον υδροβιότοπο το βράδυ του Σαββάτου. 

«Πώς είναι δυνατόν να μη μυρίσαμε κάτι; Είναι πολύ περίεργο. Ίσως κάποιος μετέφερε τη σορό εκεί το βράδυ του Σαββάτου. Άλλωστε, στην επιχείρηση συμμετείχαν και σκυλιά και . Αν υπήρχε εκεί από πριν, κάποιος θα την είχε δει ή θα το είχαν αντιληφθεί τα σκυλιά. Είναι μια περιοχή αρκετά επισκέψιμη. Κάνουν εκδρομές με άλογα και βλέπουν τα αποδημητικά πουλιά. Ετσι, αν κάποιος μετέφερε την κοπέλα τη μετέφερε βράδυ, γιατί πρωί θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω του κόσμου», τόνισε.

Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»-1

«Ερευνήσαμε το σημείο και δεν βρέθηκε τίποτα»

Τους ίδιους προβληματισμούς εξέφρασε, μιλώντας στο kathimerini.gr, και ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς.

Ο κ. Καραθωμάς εξήγησε πως το σημείο όπου εντοπίστηκε η κοπέλα το είχε ερευνήσει με συνάδελφό του την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να βρουν τίποτα σχετικό.

«Πήγαμε στο σημείο και ερευνήσαμε και το δέντρο, χωρίς να βρούμε τίποτα. Λίγο πιο πέρα σηκώσαμε ένα drone και είδαμε ένα φρεσκοσκαμμένο σημείο. Το ελέγξαμε και τελικά ήταν θαμμένο ένα ζώο. Φεύγοντας, παρατήρησα τη συστάδα των δέντρων. Εκεί η βλάστηση είναι χαμηλή, έτσι, αν υπήρχε κάτι, θα φαινόταν. Τσεκάραμε το δέντρο, το drone το ήλεγξε γύρω – γύρω και δεν βρέθηκε τίποτα».

«Δεν περάσαμε μόνο εμείς, περάσανε και άλλα άτομα. Και αυτά δεν είδαν τίποτα. Στην έρευνα συμμετείχε και ένα σκυλί, το οποίο επίσης δεν εντόπισε κάτι σχετικό. Οταν βρέθηκε, εν τέλει, η σορός υπήρχε εκεί και ένα σεντόνι, άρα εικάζουμε ότι κάποιος ή κάποιοι τη μετέφεραν τυλιγμένη σε αυτό και την άφησαν εκεί το βράδυ του Σαββάτου», κατέληξε.

Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»-2

«Λειτουργούσαμε σαν να ψάχνουμε την αδελφή μας»

Τις δραματικές προσπάθειες που έκαναν για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια περιέγραψε στην «Κ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κω, κ. Γρηγόρης Μαυρίδης. 

«Στην αρχή ξεκινήσαμε με όσες πληροφορίες είχαμε. Δεν γνωρίζαμε ακόμα ότι η ακτίνα ήταν σε μικρή απόσταση από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Οι αρχικές πληροφορίες μάς έφερναν γύρω από την Αλυκή. Οπότε, στην αρχή, το εύρος των ερευνών ήταν μεγάλο. Ξεκινήσαμε με μια απόσταση σε μήκος 5 χιλιομέτρων επί 3, 15.000 τετραγωνικά μέτρα έπρεπε να ερευνήσουμε. “Βγάζαμε” περίπου 3.000 τετραγωνικά την ημέρα. Στο πεδίο ήταν ακόμα μαζί μας εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ομάδα της Πολιτικής Προστασίας Κω, ομάδα της Λέσχης Καταδρομών, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ήμασταν τουλάχιστον 50 άτομα από όλες αυτές τις ομάδες στο πεδίο. Η Πυροσβεστική είχε δύο βάρδιες την ημέρα, με 15 άτομα περίπου σε κάθε βάρδια. Ερευνούσαμε πεζή, με αυτοκίνητα, με , με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Μέχρι το Σάββατο είχαν έρθει 3 εκπαιδευμένοι σκύλοι. Η επιχείρηση ήταν δύσκολη», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Μαυρίδης, κάθε πρωί γινόταν συνάντηση με στελέχη της για τις νέες πληροφορίες που είχαν προκύψει από την προανα έρευνα. «Μετά από δική μου συνάντηση με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, συναντιόμασταν με τους εθελοντές και τους ενημερώναμε πώς πρέπει να δουλέψουμε. Στη συνέχεια, χωρίζαμε κομμάτια στον χάρτη, τα τετραγωνίζαμε, τα αναθέταμε, τα σβήναμε και μετά τα ερευνούσαμε εκ νέου. Επικεντρωνόμασταν σε δύσκολα σημεία, σε αυτά που υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να τα έχει επιλέξει κάποιος για να προβεί σε εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε σε συστάδες, σε καλάμια, σε πηγάδια, σε βόθρους, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Οσο έρχονταν νέες πληροφορίες, συγκεκριμένες από την αστυνομία, τόσο έπεφτε και η ακτίνα».

Για την τελευταία ημέρα των ερευνών, ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε πως «η ακτίνα “έπεσε” στα 1.200 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου. Υπήρξε μια σημαντική μαρτυρία ότι κάποιος είδε τον Μπαγκλαντεσιανό να τρέχει πανικόβλητος από το σπίτι του και ότι έκανε μια απόσταση 11 λεπτών από το σπίτι του και επέστρεψε. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία. Τα 11 λεπτά μπήκαν στον χάρτη και έδειξαν απόσταση μάξιμουμ 1,5 χιλιομέτρου. Ακούγεται μικρή απόσταση, αλλά για τα δεδομένα της έρευνας δεν είναι. Ηθελε και λίγο τύχη. Οι εκτάσεις είναι τεράστιες και υπάρχουν πολλά σημεία με λεπτομέρειες. Μπορεί να περάσεις από δίπλα και να μην το δεις. Ημασταν από την αρχή αισιόδοξοι ότι θα τη βρούμε. Και πήραμε όλο το θέμα ζεστά, σαν να είναι δικός μας συμπολίτης, σαν να ψάχναμε την αδελφή μας, την κόρη μας, το κάποιου από εμάς. Η Κως συνταράχθηκε από την αρχή με αυτή την υπόθεση. Μέχρι και οι πολίτες συμμετείχαν με τον τρόπο που μπορούσαν στην έρευνα, μας έδιναν πληροφορίες, μας ρωτούσαν πού μπορούν να βοηθήσουν», κατέληξε.

Οι βασικοί ύποπτοι για το έγκλημα

Η 27χρονη εντοπίστηκε χθες, Κυριακή, νεκρή κάτω από ένα δέντρο σε υγροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές, κοντά στο Τιγκάκι, ενώ από τα πρώτα ευρήματα των Αρχών προκύπτει ότι ο θάνατός της πιθανόν να προήλθε από στραγγαλισμό.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν χθες στο kathimerini.gr, η σορός ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και η μισή βρισκόταν μέσα σε μία μαύρη σακούλα.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπαγκλαντές, ενώ ο έγινε από δύο εθελόντριες της Πολιτικής Προστασίας λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σκιαγράφηση των όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα είναι σε εξέλιξη, ενώ στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται δύο άτομα.

Ο βασικός ύποπτος είναι φυσικά ο 32χρονος συλληφθείς, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων. Σε αντιφάσεις υπέπεσε επίσης και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος είναι ο δεύτερος ύποπτος που έχει μπει στο κάδρο των ερευνών για εμπλοκή στο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές υποστήριξε ότι συνάντησε την κοπέλα την ημέρα της εξαφάνισής της και πήγαν σπίτι του προκειμένου να της δώσει χασίς. Εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά με τη συναίνεσή της, όπως ισχυρίστηκε, και στη συνέχεια ανέφερε ότι τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση πήγαν στο σημείο που τους είπε ο 32χρονος, ωστόσο δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να «μαρτυρά» την παρουσία της κοπέλας στην περιοχή. Επίσης, από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του έχει καταγραφεί ο ίδιος και η κοπέλα να μπαίνουν εκείνη την ημέρα στο σπίτι του, ωστόσο δεν υπάρχουν εικόνες που να τη δείχνουν να εξέρχεται από αυτό.

«Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως πήρε την κοπέλα και τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε. Ωστόσο από τις κάμερες προκύπτει ότι ενώ ο ίδιος βγαίνει μετά από κάποιες ώρες από το σπίτι αυτό, η κοπέλα δεν εξέρχεται ποτέ. Ωστόσο πίσω από το σπίτι του υπάρχει και άλλη έξοδος που είναι “τυφλή”, δεν καλύπτεται δηλαδή από κάμερες, έτσι θα μπορούσε να μεταφέρει την κοπέλα μέσω αυτής της εξόδου χωρίς να τον δει κανείς», ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο 32χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Οσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο, τον συγκάτοικο του 32χρονου, οι Αρχές εκτιμούν πως ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση σχετικά με τη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου εντοπίστηκε. Πάντως και ο εν λόγω άνδρας έχει υποπέσει σε σημαντικές αντιφάσεις, καθώς, ενώπιον των Αρχών, υποστήριξε ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε η κοπέλα δεν είδε να έρχονται στο σπίτι ούτε η ίδια ούτε ο 32χρονος συγκάτοικός του, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε από τον τελευταίο.

«Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο άτομο που μας είπε ψέματα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση