Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα
Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα

Συνεχίζει η  εφαρμογή  του προγράμματος ¨Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα¨ για την περίοδο 2019/2020 σύμφωνα με την αρίθμ. 1849/57000/19-04-2018 (ΦΕΚ Β΄ 1505/2018) Υπουργική απόφαση του Υπ..Α.Τ.

Καλούνται οι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα να ενημερωθούν εκτενέστερα και να καταθέσουν αίτηση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων εντός της προθεσμίας από 01Μαρτίου 2019 έως 25 Μαϊου 2019.

Βασικές προϋποθέσεις σχετικά με τα αμπελοτεμάχια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα:

α) Να είναι φυτεμένα με νόμιμη άδεια (Αμπελουργικό Μητρώο) και με οινοποιήσιμες ποικιλίες ταξινομημένες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

β) Να έχει κατατεθεί δήλωση συγκομιδής σταφυλιών κατά τις δύο προηγούμενες περιόδους (2017 και 2018) στις οποίες η ποσότητα των σταφυλιών που οινοποιήθηκαν από τον δηλούντα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1700 κιλά για όλα τα αμπελοτεμάχια του, εκτός της περίπτωσης που έχει κατατεθεί και δήλωση παραγωγής οίνου (οινοποιός).

γ) Να έχει κατατεθεί Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) τουλάχιστον για το τρέχον έτος (2019) στην οποία να έχουν δηλωθεί οι προς Αναδιάρθρωση εκτάσεις.

δ) Σε περίπτωση ενοικιαζόμενου τεμαχίου, κατά την υποβολή της αίτησης μπορεί να κατατεθεί νόμιμο μισθωτήριο επταετούς (7) τουλάχιστον διάρκειας, αλλά με την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα απαιτείται Συμβολαιογραφικό έγγραφο (μισθωτήριο) νομίμως μετεγγραμμένο στο οικείο Υποθηκοφυλακείο δεκαετούς (10) διάρκειας.

Επισημαίνεται ότι η νέα φύτευση πρέπει να διατηρηθεί για τουλάχιστον δέκα (10) έτη από το οικονομικό έτος πληρωμής της ενίσχυσης.

Επίσης ως ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα ορίζεται το μισό (0,5) στρέμμα.

Τέλος αποκλείονται από το την ένταξη στο πρόγραμμα για δύο συνεχείς περιόδους όσοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη περίοδο και αποχώρησαν οικειοθελώς για λόγους που δεν σχετίζονται με περιπτώσεις ¨Ανωτέρας βίας¨.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις, οι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση