Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Προβολή της ταινίας «Για μια χούφτα δολάρια» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο»
Προβολή της ταινίας «Για μια χούφτα δολάρια» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο»

Προβολή της ταινίας «Για μια χούφτα δολάρια» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συν με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και με την υποστήριξη της Βόλου και της κινηματογραφικής ς «I cinema», προβάλουν ένα μέρος της εξαίρετης τριλογίας του Sergio Leone, την ταινία «Για μια χούφτα δολάρια» (1964). Ένα αφιέρωμα στα ευρωπαϊκά western και τη του Ennio Morricone .

Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο «».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Την ταινία θα προλογίσει το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Χαρούλης Δημήτριος.

Η υπόθεση του έργου

Σε μια μικρή πόλη, κάπου στα με το Μεξικό, στο San Miguel, καταφτάνει ένας άγνωστος . Ο ξένος είναι σκληρός, ολιγόλογος και απίστευτα γρήγορος και ακριβής με το όπλο του.

Μετά την πρώτη του επαφή με το ξενοδόχο, μαθαίνει ότι στην πόλη κυριαρχούν δυο μεγάλες οικογένειες οι οποίες έχουν σκορπίσει τον τρόμο στους γύρω τους, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα μεταξύ τους καθώς, μάχονται για την κυριαρχία στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Η μια είναι αυτή των Baxters, που ασχολούνται με το λαθρ όπλων, ενώ η άλλη είναι η των μεξικανών Rohos, που ασχολούνται κυρίως με το λαθρεμπόριο ποτών.
Στους Baxters τον πρώτο λόγο έχει η σκληροτράχηλη Consuelo Baxter, σύζυγος του ανίσχυρου πλέον σερίφη της πόλης, John Baxter.

Στην αντίπερα όχθη, αρχηγός των Rohos είναι ο πιο λογικός και μεγαλύτερος σε ηλικία εκ των δύο αδελφών, Miguel Roho. Ο μικρότερος αδελφός του όμως, ο Ramon, είναι ο «φόβος και ο τρόμος» όλων, καθώς είναι ένας αδίστακτος φονιάς και άσσος στα όπλα.

Μέχρι την στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στην πόλη ο ξένος, τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα αφού οι δύο οικογένειες κοιτάνε τις δουλειές τους και δεν πολυασχολούνται με τους άλλους.

Όμως ο σκληροτράχηλος άγνωστος που έχει σαν μοναδικό σκοπό να κερδίσει χρήματα, καταστρώνει τα σχέδιά του και εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις, συμμαχεί πότε με την μία οικογένεια πότε με την άλλη, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και φέρνοντας ταυτόχρονα αναταραχή στην μικρή πόλη…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση