Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   
Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   

Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   

Απαραίτητη κρίνεται  η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης του μεγέθους και της γονιμότητας των δακοπληθυσμών από το αναρτημένο δίκτυο δακοπαγίδων σε συνδυασμό με τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, διενεργείται στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το των αναδόχων εργολάβων ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

 • στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, θα ψεκαστούν στις 29/7/2016 ο οικισμός Κλήμα, στις 30/7/2016 η τοποθεσία , στις 31/7/2016 η τοποθεσία Κογιάτικα, στις 1/8/2016 η Τοπική Κοινότητα Μελισσατίκων και στις 2/8/2016 η τοποθεσία Κάκαβος.
 • Στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού θα ψεκαστούν απότ ις 29/7/2016 έως και τις 4/8/2016, ημέρες επτά (7), από 5 συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές:
  • «Απόσκιο» με αρχή από από δρόμο Αγ. Γεωργίου και κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πάλιουρας,
  • «Πάλιουρας » με αρχή από από δρόμο Λιβαδερά και κατεύθυνση από δυτικά προς τα νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πουρναρέικο,
  • «Πουρναρέικο» με αρχή από δρόμο Κοπρισιά και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Καραβοτσάκι,
  • «Καραβοτσάκι» με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς τα νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα
  • «Μπρινιώτισσα» με αρχή από δρόμο Αγ. Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Απόσκιο.

Θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των επτά (7) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα Β της αριθ. 2/ 2016 ς την Υπηρεσίας μας για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Το ψεκασμών επιδέχεται τροπος με προσωρινή παύση ή αναβολή και μετάθεση της εφαρμογής του, εξαιτίας επικρατουσών τοπικά μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών κατά το προγραμματισμένο χρονικό διάστημα ψεκασμού (ισχυροί άνεμοι έντασης μεγαλύτερης των 5 μποφόρ, συνεχής βροχόπτωση, ανάπτυξη θερμοκρασίας αέρα μεγαλύτερης των 28ο).

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές εφαρμόζεται το    σύμφωνα με ότι αναφέρεται στο άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματο του έργου τους. Επίσης οι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση