Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   
Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   

Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου σε περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων   

Απαραίτητη κρίνεται  η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης του μεγέθους και της γονιμότητας των δακοπληθυσμών από το αναρτημένο δίκτυο δακοπαγίδων σε συνδυασμό με τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, διενεργείται δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αναδόχων εργολάβων ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

 • στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, θα ψεκαστούν στις 29/7/2016 ο οικισμός Κλήμα, στις 30/7/2016 η τοποθεσία Λουζίνικο, στις 31/7/2016 η τοποθεσία Κογιάτικα, στις 1/8/2016 η Τοπική Κοινότητα Μελισσατίκων και στις 2/8/2016 η τοποθεσία Κάκαβος.
 • Στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού θα ψεκαστούν απότ ις 29/7/2016 έως και τις 4/8/2016, ημέρες επτά (7), από 5 συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές:
  • «Απόσκιο» με αρχή από από δρόμο Αγ. Γεωργίου και κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πάλιουρας,
  • «Πάλιουρας » με αρχή από από δρόμο Λιβαδερά και κατεύθυνση από δυτικά προς τα νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πουρναρέικο,
  • «Πουρναρέικο» με αρχή από δρόμο Κοπρισιά και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Καραβοτσάκι,
  • «Καραβοτσάκι» με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς τα νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα
  • «Μπρινιώτισσα» με αρχή από δρόμο Αγ. Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Απόσκιο.

Θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των επτά (7) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα Β της αριθ. 2/ 2016 προκήρυξης την Υπηρεσίας μας για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Το πρόγραμμα ψεκασμών επιδέχεται τροποποίησης με προσωρινή παύση ή αναβολή και μετάθεση της εφαρμογής του, εξαιτίας επικρατουσών τοπικά μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών κατά το προγραμματισμένο χρονικό διάστημα ψεκασμού (ισχυροί άνεμοι έντασης μεγαλύτερης των 5 μποφόρ, συνεχής βροχόπτωση, ανάπτυξη θερμοκρασίας αέρα μεγαλύτερης των 28οC).

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές εφαρμόζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας    σύμφωνα με ότι αναφέρεται στο άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Παρελθόν ο Πόζογλου, παρών ο Βασιλούδης στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/JUhyaWhdXF -

 • Πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» - https://t.co/NYilpMfqwf -

 • Ενέργειες του δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα - https://t.co/4F2HFial5R -

"Αλιεύοντας" την είδηση