Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες
Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες

Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει στοχευμένα για τη στήριξη των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας», επεσήμανε ο , Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας: «Το επόμενο βήμα μας είναι η της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για το έτος 2019, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Οικονομικών. Ήταν κάτι για το οποίο είχαμε συζητήσει αρκετά με αγρότες του τόπου μας την τελευταία περίοδο, όταν και εκδήλωσαν τη σχετική ανησυχία τους».

Οι ωφελούμενοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, οι αγρότες που εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το την 31η Δεκεμβρίου , είχαν υποχρέωση να καταβάλουν εντός του 2020 το συγκεκριμένο τέλος, για το έτος 2019.

«Μέσα σε ένα περιβάλλον που επικρατούν τόσο δύσκολες συνθήκες, η υποχρέωση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να καταβάλουν το θα αποτελούσε μεγάλη επιβάρυνση για αυτούς. Έτσι, πολύ σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για του μέτρου για το φορολογικό έτος 2019. Αυτή είναι, άλλωστε, και η απόφαση του πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, καταλήγοντας: «Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, αξιολογούμε συστηματικά τις εξελίξεις στην και παρεμβαίνουμε λαμβάνοντας εξειδικευμένα , προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκαλεί ο . Σε αυτόν τον αγώνα, είμαστε όλοι μαζί. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση