Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών
Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών

Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών

Κάλεσμα στους φορείς της Μαγνησίας να στρατευτούν στον κοινό σκοπό υπεύθυνα και χωρίς πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα ώστε να πεισθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει αναλάβει με προγραμματική σύμβαση να δημοπρατήσει το έργο “Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξεργασίας Λυμάτων και Διάθεση Εκροής του Οικισμού Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου”, απευθύνει όλη η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Απόλυτη και άμεση προτεραιότητά μας την περίοδο που εμείς ήμασταν Δημοτική Αρχή ήταν η μελέτης και η αδειοδότησή της. Τα καταφέραμε εν μέσω δυσμενών συνθηκών στα χρόνια των μνημονίων για την και τον Δήμο (μειώσεις σε ποσοστό έως 60% των επιχορηγήσεων των Δήμων, κάπιταλ κοντρόλ) να συντάξουμε και να αδειοδοτήσουμε, την συγκεκριμένη μελέτη με ΑΠΟΛΥΤΑ τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά γεωγραφικής τοποθέτησης και όχι με μικροεξυπηρετήσεις “δικών μας ψηφοφόρων”.

Η νύν δημοτική αρχή μή θέλοντας να δυσαρεστήσει το ελάχιστο εκλογικό ακροατήριο που αντιδρά σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο πνοής για όλο το Νότιο Πήλιο, αλλά και για όλον τον Παγασητικό γενικότερα το αναβάλλει.

Μάλιστα στην Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην του Τοπικού Συμβουλίου Καλών Νερών και στο θέμα του Βιολογικού η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι ”εξετάζει άλλες λύσεις” που πρακτικά σημαίνει ακύρωσή του.

Στο παρελθόν επικαλούνταν έλλειψη πόρων για την πληρωμή της δαπάνης του μή επιλέξιμου ΦΠΑ πράγμα που δεν μπορεί να πείσει ούτε τον πιό δύσπιστο.

Καθαρός δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή όλων των παράκτιων Δήμων. Ο με ακτογραμμή από το Μαλάκι έως και την Νέα Αγχίαλο και ο Αλμυρού από τα όρια του Δήμου μέχρι και την έξοδο του Παγασητικού προς το Αιγαίο πέλαγος έχουν ήδη θωρακίσει από υγειονομική άποψη τον Παγασητικό κόλπο.

Χωρίς καμία κάλυψη αυτή την στιγμή είναι το παραλιακό μέτωπο από Μαλάκι έως Τρίκερι, επηρεάζοντας όλον τον Παγασητικό.

Καλούμε αυτή την ύστατη , όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε ώστε να δημοπρατηθεί το παραπάνω έργο, να σταθούμε υπεύθυνα και μακριά από πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραδίδοντας στα παιδιά μας και στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε, έναν καθαρό υδροφόρο ορίζονται και ένα καθαρό Παγασητικό, παρακαλούμε βοηθήστε την περιοχή μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση