Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Το φθινόπωρο ξεκινάει με προϊόντα ZAGORIN
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Το φθινόπωρο ξεκινάει με προϊόντα ZAGORIN

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Το φθινόπωρο ξεκινάει με προϊόντα ZAGORIN

Μήλα «ZAGORIN», που καλλιεργούνται αποκλειστικά στις Ζαγοριανές πλαγιές του Πηλίου, αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τη Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020 στις φρουταγορές.

Η εμπορική περίοδος των μήλων ξεκινάει με τη ποικιλία «GALA», με τη συγκομιδή της να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς ξεκίνησε λίγες μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Οι γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι «τα GALA της Ζαγοράς» διακρίνονται από την εξαιρετική γεύση τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τον γενικότερο κανόνα για τα προϊόντα της περιοχής.

Ταυτόχρονα με τα μήλα, ξεκινά και η εμπορική διακίνηση των αχλαδιών του Συνεταιρισμού των οποίων η συγκομιδή έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ όλο το καλοκαίρι διακινούνται μικροτητες από ποικιλίες «κοντούλες» και «κόσια».

Περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει και η συγκομιδή στα πασίγνωστα κόκκινα μήλα “Starking” τα οποία αποτελούν την «ναυαρχίδα» του Συνεταιρισμού σε επίπεδο τητας.

Ο Ζαγοράς Πηλίου, εδώ και 104 χρόνια, παραμένει «πιστός» στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού με τους καταναλωτές. Αυτή η «σχέση εμπιστοσύνης» βασίζεται στο γεγονός αναγνώρισης της μοναδικής γεύσης και της ποιότητας των προϊόντων από το κοινό. Η μοναδική γεύση, πέραν των ποιοτικών καλλιεργητικών δράσεων και των ευλογημένων εδαφών της περιοχής, είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των μικροκλιματικών συνθηκών του βουνού και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας που επικρατεί στη περιοχή.

Παρότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος θα «γραφτεί στην τοπική », εξαιτίας της εκτεταμένης καταστροφής από τη χαλαζόπτωση της 26ης Μαΐου 2020, με συνέπεια τη μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων προς εμπορία, υπάρχουν αγροτα στις κτηματικές περιφέρειες της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς που είτε δεν επηρεάστηκαν από το φαινόμενο, είτε η επίδραση σε αυτά δεν ήταν καθολική.

Ο Συνεταιρισμός συνεπώς, που αροσωπεύει το 99% περίπου των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας και διακινεί περίπου το 85 % των μήλων του Νομού , προβλέπεται μέχρι στιγμής ότι θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του εμπορικού του δικτύου, το οποίο εκτός από το σύνολο της χώρας εκτείνεται και στο εξωτερικό. Μάλιστα πρόκειται για τη μοναδική εξαγωγική επιχείρηση μήλων της .

Η σημαντική αξία της συνεταιριστικής οργάνωσης για την από κοινού εμπορία των προϊόντων, έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες της Ζαγοράς, του Πουρίου και της Μακρυρράχης, να μην επιβαρύνονται σε ατομικό επίπεδο με ζητήματα διαχείρισης πωλήσεων της παρς τους και να απασχολούνται αποκλειστικά με τη καλλιέργεια προϊόντων σύμφωνα με τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που εκπορεύονται από τα πρότυπα των πιστοποιήσεων “AGRO2”, “ISO22000” και “GLOBALG.A.P./GRASP” που διαθέτει ο Συνεταιρισμός.

Τα στελέχη από τα αρμόδια τμήματα, με επίκεντρο το εμπορικό τμήμα της Οργάνωσης, φροντίζουν για τη σύναψη και εκτέλεση των εμπορικών συμφωνιών στο πλαίσιο των αποφάσεων της διοίκησης.

Παράλληλα η καθετοποιημένη λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για τη μετασυλλεκτική διαχείριση των μήλων αλλά και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών – ψυγείων για τη μεταφορά τους, προσδίδει μεγαλύτερες δυνατότητες σε ζητήματα διακίνησης των προϊόντων συγκριτικά με τους μεμονωμένους παραγωγούς, με τελικό στόχο πάντα τις καλύτερες τιμές παραγωγού.

Τα μήλα του Συνεταιρισμού, διακινούνται στα φυσικά καταστήματα και στα “eshop” όλων των γνωστών αλυσίδων «supermarket», στα χονδρεμπορικά δίκτυα των λαχαναγορών, σε οπωροπωλεία, σε συγκεκριμένες λαϊκές αγορές, σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και φυσικά στις ιδιόκτητες επιχειρήσεις του Συνεταιρισμού στις Κεντρικές Λαχαναγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όλα τα μήλα, διακρίνονται από το πασίγνωστο οβάλ αυτοκόλλητο με το ZAGORIN”, το οποίο επικολλάται σε κάθε μονάδα προϊόντος ξεχωριστά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση