Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Συνεργασία Κων. Μαραβέγια με την υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας
Συνεργασία Κων. Μαραβέγια με την υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Συνεργασία Κων. Μαραβέγια με την υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Σημαντικά θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας μετέφερε στην αρμόδια υφυπουργό τις προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας (ΕΝ.Ε.Ψ.Ε.), για την βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς τους αλλά και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του επαγγελματία ψυχίατρου. Μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών, τη μείωση του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που απασχολεί εδώ και χρόνια την ψυχιατρική κοινότητα, δεδομένου ότι πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα επιδεινώνοντας την κατάσταση κυρίως για τους χρόνια πάσχοντες. Τέλος, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στις δημόσιες και τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να εξεταστούν με προσοχή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας, καθώς τα μέλη της γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις παθογένειες που επιδρούν στην καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους και αποτελούν χρόνια προβλήματα του συστήματος υγείας.

Ανταποκρινόμενη στην προτροπή του Μαγνησίας, η κ. Ράπτη δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις της Ένωσης και μετά από συνάντηση και διάλογο με την ΕΝ.Ε.Ψ.Ε. να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του ευαίσθητου αυτού τομέα της υγείας.

Με τον γεν. γραμματέα του Υπ. Υγείας

Ο κ. Μαραβέγιας είχε επίσης συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας  Μάριο Θεμιστοκλέους, στον οποίο μετέφερε τις προτάσεις ιατρών σχετικά με τη θέσπιση κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε νησιωτικές άγονες περιοχές, τύπου Α΄. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αφορά τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας των Βορείων Σποράδων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε τον για την πρωτοβουλία και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει προσεκτικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν κάποιες από τις προτάσεις αυτές στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας το οποίο αναμένεται τους επόμενους μήνες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση