Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Τη στάση Γ. Μουλά κατά Νατάσσας Οικονόμου καταδικάζει η ΕΓΕ
Τη στάση Γ. Μουλά κατά Νατάσσας Οικονόμου καταδικάζει η ΕΓΕ

Τη στάση Γ. Μουλά κατά Νατάσσας Οικονόμου καταδικάζει η ΕΓΕ

Τη στάση . Μουλά κτά Ντάσσας Οικονόμου καταδικάζει το τοπικό παράρτημα Βόλου της Ένωσης υναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε), με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Χαρακτηριστικά τονίζει τα εξής:
-Αποδοκιμάζει την φραστική που δέχτηκε η δημοτική σύμβουλος Νατάσσα Οικονόμου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά, με σαφή σεξιστικά υπονοούμενα. Θεωρούμε ότι με τη συμπεριφορά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπερέβη τα εσκαμμένα. Τέτοιες συμπεριφορές απηχούν συντηρητικές αντιλήψεις και ευτελίζουν το δημόσιο δι.

-Εκφράζει επίσης την έντονη απογοήτευσή του για τη στάση που τήρησε όλο το Δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε πως σύσσωμες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου όφειλαν να αντιδράσουν αμέσως και να καταδικάσουν απερίφραστα την ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος μιας γυναίκας δημοτικής συμβούλου. Η παθητικότητα δίνει το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι εύκολη λεία και ότι κάποιοι μπορούν να συμπεριφέρονται με ποταπά υπονοούμενα απέναντί τους αβρόχοις ποσίν. Δίνεται, επίσης το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να γίνονται αποδεκτές, κάτι που θα έπρεπε να προσβάλλει εξίσου τις γυναίκες και τους άντρες εκλεγμένους στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

-Αναμφίβολα, η οποιαδήποτε πρέπει να εστιάζει στις ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα άσκησης καθηκόντων και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και μόνο.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) και το παράρτημα του Βόλου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Θα παλεύει μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και πολιτικές σκοπιμότητες, για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων που δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει ακόμη, αποδοκιμάζοντας δημόσια συμπεριφορές που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια.

Φ. - Ν. Στόικος: «Πολιτική αλητεία. Τίποτε άλλο.»

Σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι δεν μας επέτρεψαν να συμμετάσχουμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνουμε μάρτυρες του νέου επεισοδίου αγοραίας συμπεριφοράς του προέδρου (τρομάρα του!) Μουλά απέναντι στη Νατάσσα Οικονόμου.

Είδαμε όμως το εξόχως αποκαλυπτικό βίντεο, που κάποια τηλεοπτικά μέσα και κάποιοι εκπομπάρχες επίμονα προσπαθούν να αποκρύψουν.

Ο Μουλάς με τη χυδαία, σεξιστική στάση του στη συνεδρίαση αυτή, όπως και με τη στάση του ολόκληρη την τριετία, αποδεικνύει ότι δεν ξεπέρασε τον γνωστό εαυτό του. Απλώς τον επιβεβαίωσε. “Δκαιώνει”, έτσι, την των συναδέλφων του της πλειοψηφίας να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, προφανώς λόγω “ευδοκίμου υπηρεσίας”. Όμοιος ομοίω … Αυτοί είναι!

Εμείς καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας τη μεθόδευση και το πρόσωπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να εκφράσει τον κορυφαίο θεσμό του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Ζητάμε και περιμένουμε να εκδηλωθούν όσες φωνές φορέων και προσώπων αναφέρονται στη , την Αξιοπρέπεια και τον Πολιτισμό σε αυτήν την πόλη και να αντισταθούν στην προσπάθεια εξοικείωσής της με το βόρβορο, τα “χαμαιτυπεία”, την ανομία και τον μηδενισμό των στοιχειωδών αξιών.

Αυτή τη φορά ούτε οι πομπές τους, ούτε η πολιτική αλητεία με την οποία πασχίζουν να τις αποκρύψουν, δεν θα περάσουν!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση