Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βόλος: Έκρυψε σε κυλικείο δύο κυνηγετικά όπλα και του τα κλέψανε…
Βόλος: Έκρυψε σε κυλικείο δύο κυνηγετικά όπλα και του τα κλέψανε…

Βόλος: Έκρυψε σε κυλικείο δύο κυνηγετικά όπλα και του τα κλέψανε…

Ακριβά φαίνεται πως πλήρωσαν την απερισκεψία τους όπως και την απροσεξία τους, σχετικά με την φύλαξη των κυνηγετικών τους όπλων, δύο μεσήλικες από τη Μακρινίτσα και το Βόλο που καταδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινές φυλάκισης.

Αναλυτικότερα ένας 67χρονος από Μακρινίτσα τιμωρήθηκε με ποινή εννιά μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά θα πρέπει να πληρώσει και 950 ευρώ, καθώς πέταξε σε το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο, επειδή δεν λειτουργούσε…

Ο άνδρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016 έως και την 28η του ίδιου μήνα, φέρεται να πέταξε το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο στο Μέγα Ρέμα στη Μακρινίτσα, επειδή είχε φθορές και δεν δούλευε.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο απολογούμενος, μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Πορταριάς και εκεί του είπαν να πετάξει το όπλο.

Η ενέργεια του 67χρονου βγήκε στην επιφάνεια, όταν πήγε στην αστυνομία προκειμένου να ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής, και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2004, ενώ ήδη το όπλο βρίσκονταν πεταμένο στο ρέμα…

Σε μια δεύτερη περίπτωση ένας 55χρονος Βολιώτης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης, για πλημμελή φύλαξη κυνηγετικών όπλων και για παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.250€.

Το Νοέμβριο του 2016 ο μεσήλικας είχε στην κατοχή του μια καραμπίνα για την οποία διέθετε άδεια, αλλά και ένα δίκαννο χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Τα δύο όπλα τα άφησε στο εντευκτήριο του Ιππικού Ομίλου Βόλου, και συγκεκριμένα την καραμπίνα πίσω από τη βιβλιοθήκη και το δίκαννο κάτω από τον καναπέ, και έφυγε.

Στη συνέχεια όταν αναζήτησε τα δύο όπλα, είχαν “κάνει φτερά”, πέφτοντας θύμα κλοπής από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να υποστεί διπλή ουσιαστικά ζημιά, αφού και τα όπλα του έχασε που κοστίζουν αρκετά χρήματα, και καλείται να πληρώσει από το δικαστήριο 1.250€. εν είδει προστίμου.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν στην συνέχεια ελεύθεροι.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση