Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή
Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή

Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή

Ποινή 18 μηνών μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 51χρονη Βολιώτισσα ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης, αφού την έκρινε ένοχη για .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 51χρονη διώκονταν για .000€, καθώς μετά από έλεγχο του , προέκυψε ότι είχε υποβάλει ανακριβή δήλωση φόρου εισοδήματος για τη φορο χρονιά 1/1/2006 ως 31/12/2006.

Παράλληλα στον τακτικό έλεγχο που της έγινε το 2007, διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε εκδώσει και τιμολόγια ύψους τουλάχιστον 60.000€.

Η εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο δια πληρεξούσιου δικηγόρου, που κατέθεσε ότι τη διαχείριση της επιχείρησης είχε ο αδελφός της και πως η ίδια δεν είχε σχέση με την εταιρία. Ακόμα είπε πως η γυναίκα δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα ακίνητο, το οποίο όμως είναι προσημειωμένο.

Παρόλα αυτά οι δικαστές δεν πείστηκαν και την καταδίκασαν την παραπάνω ποινή.

Κατα για χρέη στο Δημόσιο 

Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα, με δικαίωμα ς, ενώ αναγνώρισε ελαφρυντικά μη ταπεινών αιτίων σε έναν 36χρονο Βολιώτη μέλος Ομόρρυθμης Εταιρίας.

Ο κατηγορούμενος οφείλει στο Δημόσιο ποσό 865.000 € για το διάστημα 30/5/ ως 10/11/2017.

Τον 36χρονο εκπροσώπησε δικηγόρος, που κατέθεσε ότι η επιχείρηση έκλεισε και ο πελάτης του έχει οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στην του, αφού πλέον είναι άνεργος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση