Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία
Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Ενώ η συμφωνία αποχώρησης που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για την περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία στον τομέα της γεωργίας.

Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην προστασία της γεωργίας και των γεωργικών συμφερόντων των πολιτών της ΕΕ. Η Κοινή Γεωργική Πολιτική διαθέτει εργαλεία τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση διαταραχών της αγοράς και να λειτουργήσουν ως δίχτυ ασφαλείας, όπως η δημόσια παρέμβαση, η ιδιωτική αποθεματοποίηση, η πρόληψη κρίσεων και η διαχείριση κινδύνων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους μέτρα, καθώς και κρατικές ενισχύσεις στο παρελθόν, για παράδειγμα κατά την περίοδο 2014-16, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανισορροπία στην αγορά και να βοηθήσει τους αγρότες που αντιμετωπίζουν βραχυπρόθεσμη ταμειακή δυσχέρεια.

Επίσης, η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα, στη βάση δεδομένων της για την πρόσβαση στην αγορά, λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες που ενδέχεται να εφαρμόσει το Ηνωμένο Βασίλειο στις εισαγωγές του από την ΕΕ σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Βασίζεται σε πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για 121 χώρες, και από σήμερα, παρέχει το ίδιο επίπεδο πληροφόρησης για τις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και για οποιουσδήποτε άλλους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων ανάμεσα στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σχετικά με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στον τομέα της γεωργίας, διατίθενται εδώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

  • Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton΄s του πέλματος - https://t.co/xFVFaKvFIU -

"Αλιεύοντας" την είδηση