Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία
Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Brexit: Η ΕΕ στηρίζει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Ενώ η συμφωνία αποχώρησης που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για την περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία στον τομέα της γεωργίας.

Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην της γεωργίας και των γεωργικών συμφερόντων των πολιτών της ΕΕ. Η διαθέτει εργαλεία τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση διαταραχών της αγοράς και να λειτουργήσουν ως δίχτυ ασφαλείας, όπως η δημόσια παρέμβαση, η ιδιωτική αποθεματοποίηση, η πρόληψη κρίσεων και η διαχείριση κινδύνων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους μέτρα, καθώς και κρατικές ενισχύσεις στο παρελθόν, για παράδειγμα κατά την περίοδο 2014-16, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανισορροπία στην και να βοηθήσει τους αγρότες που αντιμετωπίζουν βραχυπρόθεσμη ταμειακή δυσχέρεια.

Επίσης, η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα, στη βάση δεδομένων της για την πρόσβαση στην αγορά, λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες που ενδέχεται να εφαρμόσει το Ηνωμένο Βασίλειο στις του από την ΕΕ σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Βασίζεται σε πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για 121 χώρες, και από σήμερα, παρέχει το ίδιο επίπεδο πληροφόρησης για τις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και για οποιουσδήποτε άλλους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αγροδιατροφικών προϊόντων ανάμεσα στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σχετικά με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στον τομέα της γεωργίας, διατίθενται εδώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση