Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή
Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή

Βολιώτισσα επιχειρηματίας “έφαγε” 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή

Ποινή 18 μηνών μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 51χρονη Βολιώτισσα ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης, αφού την έκρινε ένοχη για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 51χρονη διώκονταν για φοροδιαφυγή .000€, καθώς μετά από έλεγχο του , προέκυψε ότι είχε υποβάλει ανακριβή δήλωση φόρου εισοδήματος για τη χρονιά 1/1/2006 ως 31/12/2006.

Παράλληλα στον τακτικό έλεγχο που της έγινε το 2007, διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε εκδώσει και τιμολόγια ύψους τουλάχιστον 60.000€.

Η εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο δια πληρεξούσιου δικηγόρου, που κατέθεσε ότι τη διαχείριση της επιχείρησης είχε ο αδελφός της και πως η ίδια δεν είχε σχέση με την εταιρία. Ακόμα είπε πως η δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα ακίνητο, το οποίο όμως είναι προσημειωμένο.

Παρόλα αυτά οι δικαστές δεν πείστηκαν και την καταδίκασαν την παραπάνω .

Κατα για χρέη στο Δημόσιο 

Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα, με δικαίωμα ς, ενώ αναγνώρισε ελαφρυντικά μη ταπεινών αιτίων σε έναν 36χρονο Βολιώτη μέλος Ομόρρυθμης Εταιρίας.

Ο κατηγορούμενος οφείλει στο Δημόσιο ποσό 865.000 € για το διάστημα 30/5/ ως 10/11/2017.

Τον 36χρονο εκπροσώπησε δικηγόρος, που κατέθεσε ότι η επιχείρηση έκλεισε και ο πελάτης του έχει οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στην οφειλή του, αφού πλέον είναι .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση