Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές
Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ολοκληρώθηκε η του Brussels Group (BG) που διήρκεσε περίπου μία ώρα το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οργάνωση των συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρμόδια στελέχη ανέφεραν ότι υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά το θέμα είναι πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν συγκεκριμένες από την τις επόμενες ημέρες μέχρι και την . Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το BG να συνεχιστεί, μέσω τηλεδιασκέψεων τις επόμενες ημέρες και ενδεχομένως τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί και συνεδρίασή του με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Τα θέματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις είναι τα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που οι δανειστές το εκτιμούν στα 3 δισ. ευρώ για φέτος, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και στο ασφαλιστικό σύστημα.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που πραγματοποιούνταν το BG στο Μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης, στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχε σύσκεψη των γενικών γραμματέων του υπουργείου υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. . Βαρουφάκη, και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κυρίας Νάντιας .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση