Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τι περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών προς την Αθήνα
Τι περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών προς την Αθήνα

Τι περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών προς την Αθήνα

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% για το 2015 και 2% για το προβλέπεται μεταξύ άλλων στα βασικά σημεία της 10σέλιδης πρότασης που θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στον Ελληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίου αξιωματούχου προς την «Κ».

Οι κύριοι άξονες της πρότασης είναι οι ακόλουθοι:

  1. Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% για το 2015, 2% για το , 3% για το 2017 και 3,5% για το . Είναι χαμηλότεροι από τους στόχους που υπήρχαν (3% το 2015 και 4,5% το ). Για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015, υπολογίζονται περίπου 3 δισ. , προκειμένου καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

2.  Για τον ΦΠΑ προβλέπονται δύο συντελεστές, 11% και 23%. Στο 11% θα ενταχθούν φάρμακα, τρόφιμα και ξενοδοχεία. Στο 23% όλα τα υπόλοιπα. Σε αυτό τον τομέα, η θα έχει ευελιξία να διαλέξει ποιες κατηγορίες τροφίμων θα συμπεριληφθούν σε αυτή την κατηγορία. Οσα περισσότερα τρόφιμα ενταχθούν στην κατηγορία του 23%, τόσα πιο πολλά εκτιμάται ότι θα είναι τα έσοδα.

3. Οσον αφορά το ασφαλιστικό, ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική πλευρά να βρει ισοδύναμα οφέλη σε περίπτωση που δεν θέλει να την εφαρμόσει. Επίσης, η Ελλάδα από τον Ιούλιο θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του συνταξιοδοτικού από 0,25% σε 0,50% του και περαιτέρω μείωση 1% το 2016.

  1. Στον τομέα των εργασιακών, ζητείται να παύσει κάθε ανατροπή μνημονιακών νόμων, καθώς και να μην υπάρξει αύξηση βασικών μισθών.
  2. Να περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και να συνεχιστουν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων.

  3. Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την πρώτη εργαλειοθήκη του .

  4. Επανεξέταση της ρύθμιση για τις 100 , ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τους μεγάλους οφειλέτες ή να τους αναγκάζει να πληρώνουν γρηγορότερα και μεγαλύτερα ποσά.

  5. Καμία αναφορά σε ελάφρυνση χρέους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση