Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς
Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς

Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Βόλου τέθηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβληθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με το γεγονός αν Τράπεζα Πειραιώς ενήργησε νόμιμα, κατάσχοντας ποσό 1,4 εκ. ευρώ από λογαριασμούς της επιχείρησης, υπέρ της ΕΡΓΗΛ που ζητούσε συνολικά ποσό 9,2 εκ. € σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου, ενώ νομικά ορθώς προχώρησε η διαδικασία “ξεπαγώματος” των λογαριασμών της επιχείρησης.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς ζητούμενο ήταν αν ήταν νομικά ορθή η ενέργεια της Τράπεζας, για να ανοίξει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ και να δώσει τα χρήματα στην ΕΡΓΗΛ, κάτι που τελικά όπως κρίθηκε ήταν νομικά σωστό.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι οι νομικές ενέργειες, τόσο της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και της τράπεζας ήταν ορθές, ενώ δεν στέκει η μηνυτήρια αναφορά που έγινε εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ εις βάρος της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΡΓΗΛ, για απιστία, απάτη και αρκετές ακόμα κατηγορίες, τόσο κακουργηματικού, όσο και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως η υπόθεση για να τεθεί οριστικά στο αρχείο της Εισαγγελίας του Βόλου θα πρέπει να λάβει έγκριση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Στις αρχές Αυγούστου 2018 η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει μέσω τραπεζικής επιταγής από την Τράπεζα Πειραιώς, ποσό 1,4 εκατ. € από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου που επιδίκασε στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. ευρώ.

Στις 14 Αυγούστου 2018 είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς για απάτη και απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΕΥΑΜΒ, η κατάσχεση έγινε, ενώ εκκρεμούσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Βόλου η εκδίκαση των ανακοπών και των ασφαλιστικών μέτρων (ένδικα μέσα) κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας για την εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σκοπός ήταν να προστατευτούν τα χρηματικά διαθέσιμα της Δημοτικής Επιχείρησης, τα οποία όμως τελικά ουσιαστικά μηδενίστηκαν τουλάχιστον σε ότι αφορά τους λογαριασμούς που ήταν στην Πειραιώς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση