Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς
Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς

Στο αρχείο της Εισαγγελίας η μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά ΕΡΓΗΛ – Πειραιώς

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Βόλου τέθηκε η μηνυτήρια που είχε υποβληθεί από τη , σχετικά με το γεγονός αν ενήργησε νόμιμα, κατάσχοντας 1,4 εκ. από λογαριασμούς της επιχείρησης, υπέρ της που ζητούσε συνολικά 9,2 εκ. € σε απόφασης του Αρείου Πάγου, ενώ νομικά ορθώς προχώρησε η διαδικασία “ξεπαγώματος” των λογαριασμών της επιχείρησης.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς ζητούμενο ήταν αν ήταν νομικά ορθή η της Τράπεζας, για να ανοίξει τους λογαριασμούς της και να δώσει τα χρήματα στην , κάτι που τελικά όπως κρίθηκε ήταν νομικά σωστό.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι οι νομικές ενέργειες, τόσο της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και της τράπεζας ήταν ορθές, ενώ δεν στέκει η μηνυτήρια που έγινε εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ εις βάρος της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΡΓΗΛ, για απιστία, απάτη και αρκετές ακόμα κατηγορίες, τόσο κακουργηματικού, όσο και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως η υπόθεση για να τεθεί οριστικά στο αρχείο της Εισαγγελίας του Βόλου θα πρέπει να λάβει έγκριση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Στις αρχές Αυγούστου 2018 η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει μέσω τραπεζικής επιταγής από την , ποσό 1,4 εκατ. € από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε απόφασης του Αρείου Πάγου που επιδίκασε στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. .

Στις 14 Αυγούστου 2018 είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς για απάτη και απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΕΥΑΜΒ, η κατάσχεση έγινε, ενώ εκκρεμούσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Βόλου η εκδίκαση των ανακοπών και των ασφαλιστικών μέτρων (ένδικα μέσα) κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας για την εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σκοπός ήταν να προστατευτούν τα χρηματικά της Δημοτικής Επιχείρησης, τα οποία όμως τελικά ουσιαστικά μηδενίστηκαν τουλάχιστον σε ότι αφορά τους λογαριασμούς που ήταν στην Πειραιώς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δεκατέσσερα θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο - https://t.co/ATlDhodGW9 -

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων του 4ου ΓΕΛ Βόλου - https://t.co/utHsxHD7lF -

  • Επίσκεψη του νέου διοικητή της Σ.Μ.Υ. στη διευθύντρια Δ.Ε. Τρικαλων - https://t.co/Uq6ty1vxFp -

"Αλιεύοντας" την είδηση