Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα σκουπίδια η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της ΑΓΕΤ
Στα σκουπίδια  η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της  ΑΓΕΤ

Στα σκουπίδια η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της ΑΓΕΤ

Στα σκουπίδια πήγε η σημερινή - «κοινωνική διαβούλευση» της ΑΕΤ, η οποία κάλεσε τους τοπικούς να μετάσχουν.

Η Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, χαρακτήρισε παρωδία τη σημερινή , αφού κάποιοι δεν εκπροσωπήθηκαν από τους επικεφαλής τους και κάποιοι άλλοι, παρότι έδωσαν το παρών, αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την σχετική διαδικασία και την απουσία δημοσιογράφων.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΕΤ, κατά της καύσης απορριμμάτων από το εργοστάσιο αλλά και τον αποκλεισμό τους από τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η εταιρεία, καλώντας επιλεκτικά κοινωνικούς εταίρους. Οι πολίτες φορουσαν μάσκες και ανήρτησαν πανό που έγραφαν: «Το κάψιμο σκουπιδιών σημαίνει θάνατος της πόλης», ενώ παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων.

Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος από την Επιτροπή πολιτών δήλωσε ότι είναι μια σύσκεψη παρωδία, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός των Μέσων Μαζικής Επις, καθώς αποτελούν τον δίαυλο ενημέρωσης της ς.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε από το πρωί ότι δεν θα δώσει το παρών λόγω άλλων υποχρεώσεών της και από τον , έγινε γνωστό, ότι στην σύσκεψη δεν εκπροσωπείται από τον δήμαρχο από την στιγμή που απουσιάζουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, βουλευτές, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο περιφερειάρχης.

Μετά την αποχώρησή τους τόσο η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, ενημέρωσαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες έξω από την νότια πύλη της ΑΓΕΤ ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση της εταιρείας να μην ανοίξει ο διάλογος με την παρουσία και εκπροσώπων πολιτών και κινήσεων αλλά και των δημοσιογράφων και αποχώρησαν.

Επανέλαβαν για ακόμη μία φορά ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου, αλλά με την παρουσία όλων των ενδιαφερομένων καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά τη δημόσια υγεία όλων των πολιτών.

Ο

«Η απουσία των αμέσως εμπλεκόμενων φορέων από τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση στην ΑΓΕΤ (για το θέμα των δευτερογενών καυσίμων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία) και συγκεκριμένα των βουλευτών (που νομοθετούν), εκπροσώπου της Κυβέρνησης (που εκδίδει τις σχετικές άδειες) και του περιφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα ελέγχου) οδήγησε τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο στην απόφαση να μη συμμετάσχει σε αυτή.

Με επιστολή του προς τους διοργανωτές ο κ. Μπέος, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση και τονίζει ότι δυστυχώς ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα εκ του Νόμου έχει για τα θέματα αυτά, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «σε ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, αμέσως και εμμέσως, φορέων, παρακαλώ να θεωρήσετε τη συμμετοχή μου δεδομένη».

Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ,Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου,Στέλιο Διαμαντίδη.»

"Αλιεύοντας" την είδηση