Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα σκουπίδια η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της ΑΓΕΤ
Στα σκουπίδια  η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της  ΑΓΕΤ

Στα σκουπίδια η σημερινή «κοινωνική διαβούλευση» της ΑΓΕΤ

Στα σκουπίδια πήγε η σημερινή σύσκεψη- «κοινωνική διαβούλευση» της , η οποία κάλεσε τους τοπικούς φορείς να μετάσχουν.

Η Επιτροπή Πολιτών , χαρακτήρισε παρωδία τη σημερινή σύσκεψη, αφού κάποιοι φορείς δεν εκπροσωπήθηκαν από τους επικεφαλής τους και κάποιοι άλλοι, παρότι έδωσαν το παρών, αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την σχετική διαδικασία και την απουσία δημοσιογράφων.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την , κατά της καύσης απορριμμάτων από το εργοστάσιο αλλά και τον αποκλεισμό τους από τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η εταιρεία, καλώντας επιλεκτικά κοινωνικούς εταίρους. Οι πολίτες φορουσαν μάσκες και ανήρτησαν πανό που έγραφαν: «Το κάψιμο σκουπιδιών σημαίνει της πόλης», ενώ τες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων.

Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος από την Επιτροπή πολιτών δήλωσε ότι είναι μια σύσκεψη παρωδία, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς αποτελούν τον δίαυλο ς της κοινωνίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε από το πρωί ότι δεν θα δώσει το παρών λόγω άλλων υποχρεώσεών της και από τον Δήμο , έγινε γνωστό, ότι στην σύσκεψη δεν εκπροσωπείται από τον δήμαρχο από την στιγμή που απουσιάζουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, βουλευτές, εκπρόσωπος της ς και ο περιφερειάρχης.

Μετά την αποχώρησή τους τόσο η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης , ενημέρωσαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες έξω από την νότια πύλη της ΑΓΕΤ ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση της εταιρείας να μην ανοίξει ο διάλογος με την παρουσία και εκπροσώπων πολιτών και κινήσεων αλλά και των δημοσιογράφων και αποχώρησαν.

Επανέλαβαν για ακόμη μία φορά ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου, αλλά με την παρουσία όλων των ενδιαφερομένων καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά τη δημόσια υγεία όλων των πολιτών.

Ο Δήμος

«Η απουσία των αμέσως εμπλεκόμενων φορέων από τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση στην ΑΓΕΤ (για το θέμα των δευτερογενών καυσίμων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία) και συγκεκριμένα των βουλευτών (που νομοθετούν), εκπροσώπου της Κυβέρνησης (που εκδίδει τις σχετικές άδειες) και του περιφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα ελέγχου) οδήγησε τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο στην απόφαση να μη συμμετάσχει σε αυτή.

Με επιστολή του προς τους διοργανωτές ο κ. Μπέος, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση και τονίζει ότι δυστυχώς ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα εκ του Νόμου έχει για τα θέματα αυτά, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «σε ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, αμέσως και εμμέσως, φορέων, παρακαλώ να θεωρήσετε τη συμμετοχή μου δεδομένη».

Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ,Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου,Στέλιο Διαμαντίδη.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση