Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Διάνοιξη οδών για τη διασύνδεση δύο οικισμών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ζητούν οι κάτοικοι
Διάνοιξη οδών για τη διασύνδεση δύο οικισμών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ζητούν οι κάτοικοι

Διάνοιξη οδών για τη διασύνδεση δύο οικισμών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ζητούν οι κάτοικοι

Τη διάνοιξη οδών που θα επιτρέψουν τη διασύνδεση μεταξύ δύο οικισμών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ζητούν οι της περιοχής, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά καθημερινά προβλήματα στην πρόσβασή τους.

Οι ήδη έχουν ενημερώσει τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ενώ απευθύνθηκαν και στο ΤΕΕ ς, που εθελοντικά εκπόνησε τεχνικό υπόμνημα για το θέμα, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό.

Όπως αναφέρεται στο τεχνικό υπόμνημα που συνέταξε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ς Ιωάννα Καραμαργιού και το οποίο ενέκρινε και η ΔΕ με απόφασή της, στη δημοτική ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου υπάρχουν μεταξύ άλλων δύο : Άνω Γατζέα (περιοχή Σταθμός) και Αγ. Τριάδα (περιοχή Κουκλάκι) που διαμένουν άνω των κατοίκων σε κάθε ένα από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση από την κεντρική οδική αρτηρία.

Εξυπηρετούνται, μόνο μέσω χρήσης του δικτύου των γραμμών του Τραίνου του Πηλίου και για να μεταβούν οι κάτοικοι στις οικίες τους διασχίζουν αναγκαστικά τις σιδηροδρομικές γραμμές, που σημειωτέων μαζί με όλα τα τεχνικά έργα έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέα από την . Παράλληλα ο ΟΣΕ τους έχει απαγορεύσει να διασχίζουν τις γραμμές του τραίνου.

Η καθημερινότητα των κατοίκων είναι πολύ δύσκολη λόγω της απουσίας οδικής πρόσβασης. Η έλλειψη στοιχειώδους πρόσβασης δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στην καθημερινή των κατοίκων, αλλά έχει αντίκτυπο και στη τοπική αγροτική οικονομία, καθώς οι κάτοικοι δυσκολεύονται να μεταβούν στα αγροκτήματά τους, τις αγροτικές αποθήκες τους και να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Η μελλοντική διάνοιξη των οδών θα επιτρέψει τη διασύνδεση με το Επαρχιακό και Δημοτικό Δίκτυο, καθώς επίσης και την ευκολότερη μετακίνηση μεταξύ των οικισμών.

Σύμφωνα με το τεχνικό υπόμνημα, «κρίνεται σκόπιμη και απολύτως αναγκαία η κατασκευή οδικού δικτύου που θα εξυπηρετήσει τόσο την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της τοπικής αγροτικής οικονομίας και της τοπικής τουριστικής ς».

Σημειώνεται ότι ο των μελετών και του έργου υπολογίζεται στις 600.000 ευρώ.

"Αλιεύοντας" την είδηση