Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα δικαστήρια ο υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων μετά από σύλληψη
Στα δικαστήρια ο υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων μετά από σύλληψη

Στα δικαστήρια ο υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων μετά από σύλληψη

Στα Δικαστήρια του Βόλου βρίσκεται αυτή την , παρουσία πολλών, ζωόφιλων ο υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων στις λαφυρές, μεταφερόμενος από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που κρατούνταν από σήμερα το πρωί.

Ο υπευθυνος του καταφυγίου συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η πρόεδρος του «Κόσμος και Φύση», χθες το απόγευμα στο Βελεστίνου που μετά την αυτοψία στο Καταφύγιο και διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας των ζώων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, δύο μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα για να δουν αν θα τους επιτρέψει να ταΐζουν τα ζώα, αλλά δεν έδωσε ακόμη άδεια και τους ζήτησε να καταθέσουν ως μάρτυρες στο αυτόφωρο αν γίνει σήμερα.
Τέλος, σύμφωνα με τους ζωόφιλους, σήμερα στο καταφύγιο πήγε η κτηνίατρος περιποιήθηκε τα ζώα και πήγε μια συγγενής του αναδόχου, που καθάρισε.

Η
ια φαιδρότητα χωρίς όρια κάνει λόγο ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του και διαβεβαιώνει ότι το για μια πόλη ασφαλή και καθαρή, πάντα, όμως, με προσοχή και φροντίδα για τα άτυχα αυτά ζώα, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Χαρακτηριστικά στην απάντηση που δίνει αναφέρει: “Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.
Παρά την τεράστια προβολή που προσπάθησαν να δώσουν οι γραφικοί της τοπικής παραδημοσιογραφίας και στην «κινητοποίηση» της Κυριακής μόλις καμιά 50αριά περίεργοι ήρθαν από άλλες περιοχές να προστεθούν στις ιδιαίτερες τοπικές μορφές, όπως του Κλημόπουλου και του Δούρα (!!!) και καμιά δεκαριά αναρχικών, για να διαμαρτυρηθούν για τη δήθεν κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων.
Φαιδρότητα χωρίς όρια.

Οι πολίτες του Βόλου αναγνωρίζουν στη σημερινή Δημοτική Αρχή μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα, μια προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της κοινής λογικής, που θέλει τις ανάγκες των ανθρώπων να προηγούνται από αυτές των ζώων.

Και τέτοια ανάγκη, και αναφαίρετο δικαίωμα, είναι οι πολίτες να περπατούν, να διακινούνται σε κάθε σημείο της πόλης χωρίς τον κίνδυνο να δεχτούν επιθέσεις, οι ίδιοι και τα τους, από επικίνδυνα ζώα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και ενδεχομένως και για την ίδια τους τη ζωή.

Ως Δημοτική Αρχή και παρά την προφανή λυσσαλέα υπονόμευση που δεχόμαστε στο μας, από τους γνωστούς περιθωριακούς κύκλους, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε και σύντομα θα ολοκληρώσουμε το έργο μας για μια πόλη ασφαλή και καθαρή, πάντα, όμως, με προσοχή και φροντίδα για τα άτυχα αυτά ζώα, που ας μην λησμονούμε στιγμή έχουμε ευθύνη όλοι μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.”

Προθεσμία για την Τετάρτη έλαβε ο ανάδοχος για τα αδέσποτα

Προθεσμία ζήτησε κι έλαβε για μεθαύριο Τετάρτη ο ανάδοχος Νικ. Πολύζος που έχει αναλάβει την αδέσποτων και λειτουργία του καταφυγίου στις Γλαφυρές.

Ο κ. Πολύζος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια και πρόσθεσε: «Βλέπω να με μηνύει η προκάτοχός μου που είχε στο καταφύγιο 150 αδέσποτα τη στιγμή που οι θέσεις είναι για 40 και κατηγορεί εμάς που έχουμε 55 ζώα.

Από τα 150 που είχε η προκάτοχός μου πέθαναν τα 80 από ασθένεια αλλά κανείς δε μίλησε τότε.

Εγώ έχω εντολή να εξυπηρετούμε περιστατικά όπου κι αν συμβαίνουν στην πόλη του Βόλου. Π.χ. στην περιοχή του Λιμανιού μέχρι το Τελωνείο στα Παλιά όπου έχουμε πολλά ».

Επίσης ο κ. Πολύζος αμφισβήτησε κάποιες από τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν κόκκαλα ζώων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν πρόκειται για κόκκαλα σκύλου, ενώ υπενθύμισε ότι πριν λίγο καιρό άγνωστοι δράστες είχαν μεταβεί στο καταφύγιο κι είχαν προκαλέσει φθορές σε λουκέτα με αποτέλεσμα διάφορα ζώα να βγουν έξω.

Όπως εξήγησε «Ανάμεσα σε αυτά ήταν ένα πιτμπουλ κι ένα ροντβάιλερ, σκυλιά ιδιαίτερα επιθετικά και δεν αποκλείεται να επιτέθηκαν σε άλλα σκυλιά και να τα τραυμάτισαν ακόμη και θανάσιμα.

Οι φιλόζωοι έδειξαν αυτά που ήθελαν, καθώς πήγαν στην πτέρυγα που έχουμε τα ασθενή ζώα. Γιατί δεν πήγαν και στην άλλη πτέρυγα;
Όταν τα ζώα είναι άρρωστα θα πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένη αγωγή. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια κι αν μας άφηναν να δουλέψουμε θα βλέπατε την δουλειά μας».

Ο ίδιος είπε ότι από τα 56 ζώα που υπήρχαν στο καταφύγιο, οι φιλόζωοι πήραν χθες ένα ζώο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση