Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου από τα κατοχικά στρατεύματα
Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου από τα κατοχικά στρατεύματα

Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου από τα κατοχικά στρατεύματα

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 71η επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή των Αντιστασιακών Οργανώσεων ΠΟΑΕΑ και ΕΑΘΠ&ΕΑ σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ). Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα στις Φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη.

Η αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Τοκαλή – Μποντού δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης και τιμής για όλους μας. Στις 19 Οκτωβρίου 1944 αποχώρησαν τα γερμανικά στρατεύματα και τελείωσε η Κατοχή. Είναι μια μέρα πολύ σημαντική και είμαστε εδώ σήμερα να τιμήσουμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν και έχασαν τις περιουσίες τους, αλλά, παρόλα αυτά ξεκίνησαν από το μηδέν και στήθηκαν ξανά στα πόδια τους.

Στο Δήμο Βόλου υπάρχουν δύο μαρτυρικά χωριά: Της Δράκειας και της Ν. Αγχιάλου. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει αυτή η ιστορική μνήμη να διαφυλαχτεί και έχουμε το ένδοξο παρελθόν να αποτελέσει παράδειγμα για τις νέες γενιές, ειδικά στις σημερινές δύσκολες στιγμής που διανύουμε”.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης ανέφερε: “71 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου.

Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της απελευθέρωσης του Βόλου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είναι μια ημέρα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, συντριβής του ναζισμού και του φασισμού και το μήνυμα είναι ότι θα είμαστε πάντα υπέρμαχοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας, γιατί ποτέ η υποδούλωση, η υποταγή και η οποιαδήποτε μορφή ανελευθερίας δεν αξίζουν σε κανένα λαό και σε κανένα άνθρωπο.

Πρέπει να ξαναδούμε πώς θα διοργανώνεται αυτή η μέρα, ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι συμπολίτες μας, να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τη σημασία αυτής της μέρας και να εμπλουτίσουμε τις εκδηλώσεις. Όταν για παράδειγμα σε άλλες πόλεις γίνονται τη μέρα που απελευθερώθηκαν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις και άλλης έκτασης διοργανώσεις, νομίζω ότι πρέπει ν’ αρχίσουμε να το βλέπουμε προς αυτή την κατεύθυνση.”

Το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου-Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώον στην παραλία του Βόλου ενώ η υποστολή θα γίνει στις 5.30 το πρωί και στη συνέχεια στις 7.00 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα παιανίσει τον Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.

epeteios2epeteios1

epeteiosepeteios4

epeteios6 (2)epeteios6 (1)

epeteios7

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση