Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη
Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη

Σύσκεψη για την φαρμακοβιομηχανία υπό τον Γιάννη Δραγασάκη

Η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προ και τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακο να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε έρευνα/καινοτομία και δημιουργώντας νέες θέσεις ς, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη για τον κλάδο της ς φαρμάκου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αντιπρόεδρο της ς Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της ς η εντάσσεται στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για έναρξη οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς του κλάδου με σκοπό την ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων οδήγησε σε κοινά συμπεράσματα που ενισχύουν τη θέση της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση, με προτεραιότητα τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στο ποιοτικό και οικονομικά προσιτό φάρμακο, σημειώνει, τέλος, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), ο υπουργός Υγείας, , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, , ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, ο Γ. Γ. Βιομηχανίας, καθώς και οι συντονιστές των Κυβερνητικών Συμβουλίων ς και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. & ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αντίστοιχα).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση