Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής
Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής

Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής

Στο παραπέμπονται τόσο οι αναγκαίες στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που συνομολογείται πως είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση του νομοθετικού και ελεγκτικού έργου της εθνικής αντιπροσωπείας, όσο και η εφαρμογή επιμέρους αλλαγών, όσον αφορά τους μετακλητούς συνεργάτες πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Αυτό διεφάνη από την αποψινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σε μια σύντομη διεκπεραιωτικού χαρακτήρα διαδικασία, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς οι περιορισμένου εύρους προαναφερθείσες .

Αν και σχεδόν όλες οι πτέρυγες της Βουλής υπογράμμισαν την αναγκαιότητα μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή, η προώθησή τους αποφασίστηκε να αφεθεί γι’ αργότερα. Ο της Βουλής κ. . προανήγγειλε για τους επόμενους μήνες σειρά σταδιακών αλλαγών.

Παρουσιάζοντας τις σημερινές, στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο σύμφωνα με το οποίο σε βάθος χρόνου θα μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών που απασχολούνται στα γραφείων των πρώην.  Στόχος της σχετικής ρύθμισης είναι να διαθέτουν έναν μετακλητό την περίοδο μετά από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα εξακολουθούν να έχουν, ωστόσο, έως τρεις υπαλλήλους της Βουλής και ως τέσσερις αστυνομικούς από τη Φρουρά της Βουλής. Κατά δήλωση του κ. Βούτση, αυτές οι αλλαγές θα σημάνουν κατά περίπου 40 του όλου αριθμού των μετακλητών (είναι, περίπου, 130).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση